Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Buşoi: Bugetul Capitalei trebuie să mulţumească armata de colegi de partid ai doamnei Firea/ VIDEO

captura Facebook
Busoi

Secretarul general interimar al PNL, Cristian Buşoi, a criticat vineri bugetul Primăriei Capitalei pe acest an, susţinând că acesta nu rezolvă problemele Bucureştiului, şi a acuzat existenţa unor interese în spatele proiectelor promovate de municipalitate. 

"Problema bugetului (...) nu este că umple cu tot felul de proiecte foarte puţin utile acest buget, ci că nu are o direcţie clară de investiţie, de dezvoltare. Este vraişte. Bugetul Capitalei nu rezolvă nimic din problemele mari ale Bucureştiului, ci doar spoieşte totul. Nu neapărat alocările pentru cele 44 de biserici reprezintă o problemă, nici măcar cei 850 de milioane de lei pe activităţi culturale, religioase, care unele sunt absolut necesare, altele sunt tot felul de festivaluri şi de evenimente care nu fac altceva decât să creeze un cadru în care doamna Firea să mai arunce cu bani de promisiuni sau să se autoiluzioneze cât de bine merge Bucureştiul. Problema este că, după ce se cheltuie şi aceşti bani, aproape 5 miliarde de lei în anul 2017, problemele Bucureştiului o să rămână la fel, tot cu pierderile enorme din reţeaua de termoficare, tot cu aglomeraţia din trafic, tot cu infrastructura făcută praf. După ce vom cheltui toţi aceşti bani, o să avem beculeţe de Paşte, o să avem statui uşor inutile, o să avem nişte străduţe peticite şi o să avem nişte acţiuni ale Primăriei care sunt mai mult de imagine, dar care în realitate nu sunt utile oraşului", a afirmat Buşoi, într-o conferinţă de presă. 

El a susţinut că bugetul Capitalei este o "încropeală, o adunătură de obiective haotice, fără direcţie, fără cap şi fără coadă". 

"Există tot felul de interese mai mici sau mai mari în spatele multora dintre proiectele care umplu bugetul anului 2017. Bugetul trebuie să mulţumească armata de interesaţi, de băgători de seamă, de colegi de partid ai doamnei primar general", a adăugat Buşoi. 

La rândul său, senatorul PNL Florin Cîţu a afirmat că bugetul Bucureştiului arată "clar" lipsa unei viziuni. 

"Este doar un mod de a conduce Bucureştiul pompieristic - 'Haideţi să trecem şi peste anul acesta şi o să vedem şi după aceea'", a declarat Cîţu. 

Liberalul a adăugat că în buget nu sunt alocate sume pentru fluidizarea traficului; suplimentarea locurilor de parcare, potrivit necesităţilor; unificarea RADET - ELCEN sau pentru Autoritatea Metropolitană - unificarea METROREX şi RATB. 

"Doamna primar a şi accentuat gaura de la buget prin faptul că acum avem în administrarea Primăriei Arena Naţională, care a costat 300 de milioane, ne constă administrarea în jur de 3 milioane de euro pe an. Nu există niciun plan de eficientizare să vedem cum putem să luăm aceşti bani înapoi prin evenimente", a arătat el. 

Potrivit consilierului municipal liberal Ciprian Ciucu, bugetul Capitalei este "încropit" şi "păcăleşte pentru că împarte foarte mult banii pe diferite zone mărunţindu-l". 

"Odată mărunţit, apar foarte multe costuri de operare, de întreţinere pentru diferite instituţii din subordine, primării, şamd. Problema este că aceste costuri luate ca volum din totalul bugetului sunt foarte mari raportate la buget, pe când banii de investiţii sunt foarte puţini. 12% din buget sunt însumaţi la alte cheltuieli, care sunt, nu ştiu. Bugetul este făcut aşa cum îl făcea Pache Protopopescu în secolul XIX, nu are indicatori de performanţă, nu vizează eficienţa şi nu susţine dezvoltarea", a declarat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.