Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Buşoi (PNL): Firea mai bine era purtător de cuvânt al Primăriei

Cristian-Busoi-2

Preşedintele PNL Bucureşti, europarlamentarul Cristian Buşoi, a declarat că primarul general, Gabriela Firea, ar fi fost foarte potrivită ca purtător de cuvânt al Primăriei, apreciind că bucureştenii, în loc să aibă un plan coerent pentru rezolvarea problemelor, au parte de foarte mult PR.

"Din păcate pentru bucureşteni, dumneaei este primar. Prin urmare, în loc să avem parte de un plan coerent şi aplicat de rezolvare a problemelor Bucureştiului, tot ceea ce vedem este foarte mult spectacol, PR, foarte foarte multe vorbe şi apariţii TV", a spus el în cadrul conferinţei "Bucureşti - Capitală europeană 24/7", organizată de PNL Bucureşti.

În condiţiile în care primarul general, Gabriela Firea, a declarat că atunci când a preluat mandatul, a găsit "dezastru" la PMB, iar "PNL a lăsat în urmă datorii imense, subvenţii neplătite şi şantiere încremenite luni de zile", Buşoi a subliniat că liberalii au condus interimar Bucureştiul doar timp de şase luni pe parcursul ultimilor zece ani.

El a mai precizat că fostul primar interimar PNL Răzvan Sava a fost o persoană foarte decentă şi echilibrată, care nu a avut nici timpul, nici susţinerea în CGMB să facă în şase luni ceea ce alţi nu au făcut pe parcursul mai multor ani. Referindu-se la actualul proiect de buget, el a dorit să ştie de ce s-au alocat doar 5 milioane de lei pentru reabilitarea clădirilor cu risc seismic şi doar 19 milioane de euro pentru investiţii la RADET, în condiţiile în care pierderile pe reţea sunt estimate la 40%.

Purtătorul de cuvânt al grupului PNL din CGMB, Ciprian Ciucu, a susţinut că Gabriela Firea şi echipa ei nu au niciun fel de viziune pentru Bucureşti. "Pe măsură ce le mai vine o idee, o anunţă public, fac mare tămbălău pe tema asta, după care trec mai departe, uitând ceea ce au promis. Un fel de luare a deciziei strict ad-hoc. (...) Nu au niciun fel de capacitate de a gândi o strategie, de a fixa indicatori de performanţă, de a monitoriza şi aloca buget conform unei viziuni", a spus el. La rândul său, Cornel Pieptea, fost viceprimar al Capitalei, a declarat că, în iarna anului 2015, PNL şi-a asumat Primăria Capitalei "într-un moment extrem de greu", iar o parte dintre obiective, mai ales cele pe termen scurt, au fost atinse.

"Noi am promis că vom face publice toate contractele la nivelul Primăriei Municipiului Bucureşti. Toată lumea spunea că nu se poate aşa ceva. (...) Peste 3.500 de contracte au fost publicate pe site-ul Municipalităţii. Odată însă cu încheierea mandatului liberal la PMB, şi această practică benefică s-a încheiat", a susţinut el, conform Agerpres.

Prim-vicepreşedintele PNL Sector 5, Marius Vintilă, a apreciat că Primăria Capitalei şi primăriile de sector au devenit adevărate modele negative în ceea ce înseamnă lipsa transparenţei, în condiţiile în care au fost semnalate cazuri în care aparatului tehnic al primăriilor îi este interzis să discute cu reprezentanţii opoziţiei.

"Astăzi suntem în pragul unei serii de măsuri fără precedent - am putea spune - atât în consiliile locale, cât şi în Parlament, unde majorităţile PSD încearcă să centralizeze şi mai mult administraţia, să sporească rolul statului şi al aparatului birocratic şi nu în ultimul rând să îşi creeze cadrul legal, astfel încât să poată lua măsuri şi decizii într-un cadru şi mai închis, reducând la maximum rolul şi aşa mic al opoziţiei. Un astfel de exemplu îl reprezintă propunerea legislativă, aflată în Parlament, de modificare a legii administraţiei publice locale, Legea 215, prin care se încearcă eliminarea majorităţii de două treimi din cadrul deciziilor în consiliile locale şi consiliile judeţene", a spus el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.