Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Buşoi, scrisoare deschisă către societatea civilă: 9 întrebări la care societatea civilă trebuie să primească răspuns de la primarul Firea

cristian busoi

Preşedintele PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, a adresat reprezentanţilor societăţii civile o scrisoare deschisă în care în îndeamnă să aibă o poziţie obiectivă faţă de PSD.

Citeşte şi: DOCUMENTUL care prevede un scenariu TERIFIANT pentru Capitală: Bucureştiul, fără apă caldă şi căldură în 5 ani

"Este nevoie de o acțiune comună a organizațiilor societății civile, alături de PNL, pentru a împiedica PSD să ocupe și să folosească după bunul plac administrația pe care o conduce. Este un moment în care societatea civilă trebuie să asume o poziționare obiectivă, clară față de administrația PSD și față de PNL.

Lipsa de suport a societății civile pentru critica obiectivă a administrației PSD duce la consolidarea PSD. Aceasta este realitatea în condițiile în care Opoziția anti-PSD este divizată și haotică, iar blocul susținătorilor PSD se consolidează în fiecare zi.

Fără îndoială PNL a făcut și greșeli în politica Capitalei și a plătit electoral, însă răul pe care îl face administrația PSD-Firea are efect pe termen lung asupra funcționării administrației și dezvoltării Bucureștiului.

Obiectivul celor 22 de firme create de primarul Firea este să răsplătească clientela PSD din București-Voluntari și să super-consolideze baza electorală a PSD în Capitală. Înființarea celor 22 de firme este o mită administrativ-birocratică ce trece sub radarul Justiției și care cu greu va fi blocată doar pe cale administrativă, fără presiune publică.

Cei 5391 de angajați sunt plătiți cu o medie salarială de 5000 lei, mult peste media câștigului din București - în jur de 3000 de lei, fidelizându-se astfel un segment electoral dependent de salariul dat de administrația PSD. Un păienjeniș de membri PSD și oameni de casă ai administrației Voluntari conduce cele 22 de companii, dna Firea fiind inventatoarea unui transplant real de personal din Primăria Voluntari, în Primăria Capitalei.", se arată în scrisoarea deschisă trimisă de Cristian Buşoi reprezentanţilor societăţii civile.

Politicianul a lansat şi o serie de întrebări care, spune el, trebuie adresate de către societatea civilă primarului Capitalei, Gabriela Firea.

1. Unde au fost publicate anunțurile de angajare pentru cele 22 de companii;

2. Organigrama firmelor: organigrama țintă la 31.12 si organigrama ținta la 30.06.2018;

3. Planul de Afaceri al celor 22 de companii;

4. Execuția bugetară la 1 octombrie 2017;

5. Stat de funcții nenominal la 1 octombrie 2017;

6. Strategia de contractare;

7. Planul de achiziții publice 2017;

8. Planul de achiziții sectoriale;

9. Hotărârile AGA/ AGEA emise până la 1 octombrie 2017.

Citeşte şi: Tudorel Toader, dezvăluiri despre 'bomba cu ceas' din minister. Ce a descoperit ministrul în arhiva SIPA .

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.