Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Busoi sustine ca a gasit calea reducerii facturii la caldura cu 30%

cristian busoi

Candidatul PNL la Primaria Capitalei, Cristian Busoi sustine ca a gasit calea de a reduce factura la caldura cu 30%, dar aceasta solutie este una pe termen lung.

"Energia pe care o primesc (n.r. bucurestenii) provine dintr-un sistem de termoficare învechit, în care se pierde un sfert din totalul cantităţii de energie. Ani la rând, administraţiile Capitalei au subvenţionat risipa și nu au luat nicio măsură pentru a eficientiza operatorul de energie termică (RADET) și furnizorul de energie termică (ELCEN).

ELCEN deține centrale vechi, ineficiente, cu excepția uneia, care a fost modernizată de curând. Aceste unități au fost puse în funcțiune între anii 1970 şi 1980, iar durata lor de viață este depășită. În acelaşi timp, din cauza infrastructurii vechi, operate de RADET, se risipesc anual zeci de milioane de lei", precizeaza Busoi intr-un comunicat de presa.

Iata solutiile pe care el le propune pentru a stopa risipa:

- Modernizarea infrastructurii. Investiții în cei aproape 4000 de km de infrastructură – 180 milioane de euro, bani europeni, și 180 milioane euro, bani de la buget, eșalonați pe 4 ani;

- Construirea pe bani europeni a incineratorului de deșeuri care va produce în cogenerare căldură ieftină;

- Eficientizarea RADET și funcționarea în sistem integrat– costurile cu personalul, achizițiile supraevaluate, corelarea furnizării agentului termic cu temperaturile exterioare, mai ales pe durata perioadei de tranziție toamnă/primăvară, stabilirea unui prag minim de confort, monitorizarea funcționării punctelor termice.

- Eficientizarea ELCEN- funcționarea cazanelor de apă fierbinte (CAF) doar în condiții meteo deosebite, montarea unor cazane dimensionate la capacitatea de deservire a punctului termic în zonele strategice (Colentina) și în punctele termice, promovarea investițiilor în ciclu combinat;

- Subvenția de 50% din bugetul Primăriei Capitalei trebuie menținută doar pentru consumatorii casnici, nu și pentru firmele private sau instituții.

- Investiții în regim public-privat. Încurajarea investițiilor private în noi capacități de producție, mai ales în zonele care se află departe de centrele de producție deja existente;

- Reabilitarea termică a blocurilor într-un ritm susținut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.