Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ca o fantomă, bugetul trecea

bani tv

Când se discută bugetul României mă uit după oameni care înțeleg mai bine. Iarna asta, și cei care înțeleg mai bine sunt confuzi. Ceea ce este o problemă.

Bugetul propus de PSD a existat în 3 variate până la finalizare. Una, foarte generală, a fost prezentată în campanie. A doua, oficială, nu i-a plăcut lui Liviu Dragnea. A treia a stat în lucru până mai acum și, aleator, s-au scurs informații despre conținutul său.

Această succesiune permite PSD să ocolească obligațiile legale de transparență. Dacă în consultare legală este pusă varianta "pe nașpa", atunci contestațiile societății civile și ale economiștilor riscă să se focalizeze pe teme false.

Nu există o obligație de a pune în dezbatere publică numai legi serioase, care au sprijinul substanțial al partidelor de guvernare. Și nici nu poate să existe, din motive cumva tehnice. Dar este o practică proastă să dezbați proiecte în care nici tu nu crezi în timp ce adevăratele legi se scriu încă. Și este lipsă de respect față de cetățean.

Mai mult, PSD beneficiază de o bulă de sațietate creată de scandalul grațierii. Oamenii se împart în două categorii. Cei ce își însușesc mesajul protestatarilor nu au cum să aibă o părere mai proastă despre PSD din cauza bugetului - ei sunt deja la fundul sacului. Cei ce nu și le însușesc sunt probabil sătui de contestațiile opoziției.

Asta este rău. Există critici asupra bugetului care pun în discuție atingerea diverșilor indicatori necesari. Sau realismul economic. Aceste îndoieli trebuie clarificate. Chiar și pentru binele PSD care este doar în primul an de mandat. Dar, mai ales, pentru binele nostru.

Citiți și:

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.