Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cafea sau ceai? Ce este mai bine să bei în fiecare dimineață

cafea ceai

Cafeaua si ceaiul sunt principalele bauturi cu care ne delectam dimineata! Marea dilema este insa impactul pe care il au aceste bauturi asupra sanatatii noastre. Iata care sunt beneficiile acestora si ce ar fi mai bine sa alegi pentru sanatatea ta: 

Beneficiile cafelei

Oamenii de stiinta au descoperit ca o ceasca de cafea pe zi poate reduce cu pana la 11% riscul aparitiei cancerului de piele. 

De asemenea, cercetatorii sustin ca femeile care beau patru cesti de cafea pe zi prezinta un risc cu 56% mai mic in ceea ce priveste aparitia diabetului de tip B. 

Barbatii care consuma cafea prezinta si ei un risc mai mic de a dezvolta boala Parkinson, potrivit unor studii realizate recent. 

Totodata, persoanele care consuma regulat intre doua si patru cesti de cafea pe zi au mai putine sanse de se confrunta cu boli de inima comparativ cu cele care nu consuma deloc sau mai mult decat aceasta cantitate.

O ceasca de cafea pe zi este o adevarata minune si pentru silueta. Cercetatorii au descoperit ca, printre beneficiile cafelei, se numara si reducerea riscului aparitiei celulitei.

Cafeaua te scapa chiar si de depresie. Studiile au aratat ca femeile care consuma trei cesti de cafea pe zi prezinta un risc cu 15% mai mic de a face depresie, comparativ cu cele care nu beau deloc sau consuma patru cafele pe zi. 

Beneficiile ceaiului

Ceaiurile contin concentratii mari de polifenoli si antioxidanti, substante care neutralizeaza radicalii liberi si reduc riscul aparitiei cancerului. 

Oamenii de stiinta au observat in cadrul mai multor cercetari ca persoanele care beau 3-4 cani de ceai pe zi prezinta un risc cu 45% mai mic de a dezvolta boli de inima, comparativ cu cele care nu beau deloc sau cele care beau doar o ceasca pe zi.



Ceaiul verde protejeaza neuronii si ajuta la producerea dopaminei in creier, substanta care reduce riscul aparitiei bolii Parkinson. 

Ceaiul verde contine, de asemenea, cantitati mari de antioxidanti si antiinflamatori, de aceea ajuta la lupta cu semnele imbatranirii. 

Un studiu realizat in 2005 a aratat ca femeile care au consumat regulat ceai verde au prezentat un risc mai mic de aparitie a cancerului la san. 

O ceasca de ceai pe zi ajuta si la sanatatea orala. Studiile au aratat ca persoanele care beau o cana sau mai multe cani de ceai verde pe zi nu au facut gingivita si nici nu au avut mari probleme cu caderea dintilor.

sursa: elle.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.