Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Călătoriile cu avionul, la următorul nivel: Locuri cu privelişte panoramică - VIDEO

avion skydeck

Expresia "cu capul în nori" va căpăta în curând o nouă dimensiune, odată cu implementarea unei idei lasate de compania Windspeed Technologies.  Persoanele care călătoresc cu avionul vor putea avea o privelişte panoramică, datorită unor locuri special proiectate în partea superioară a aeronavelor.

Ideea celor de la Windspeed Technologies constă în locuri aşezate practic pe avion, înconjurate de un acoperiş transparent. Această opţiune ar putea intra în curând în oferta companiilor private de transport aerian, la preţuri pentru VIP-uri sau ca o experienţă "pay-per-view" pentru toţi pasagerii.

Locurile SkyDeck sunt proiectate să se rotească în orice direcţie în timpul călătoriei şi să ofere o privelişte incredibilă de la înălţimi de câţiva kilometri. Forma ovală a fost aleasă pentru a nu perturba aerodinamica avioanelor. Potrivit companiei, "cabina" de pe avion ar duce la un consum mai mare de combustibil, dar transportatorii ar recupera banii prin biletele vândute pe locurile cu vedere panoramică.

Cabina este protejată împotriva condensului, a razelor ultraviolete şi este făcută din materiale rezistente la tot felul de condiţii, inclusiv la un posibil impact cu păsări. Compania a dezvoltat conceptul pe parcursul unui an şi a aplicat pentru obţinerea unui brevetului de invenţie. "Oferta companiilor de zbor nu s-a schimbat foarte mult în ultimele decenii. Vrem să venim cu un produs care să contribuie la relaxarea pasagerilor şi să reducă plictiseala zborurilor lungi", se arată pe site-ul companiei.

Costul unei asemenea cabine pentru un avion ar fi între 8 milioane de dolari şi 25 de milioane. O companie din Europa va oferi în curând această opţiune clienţilor, mai anunţă Windspeed Technologies.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.