Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Călătoriile premierului Benjamin Netanyahu, anchetate de controlorul statului Israel

Benjamin Netanyahu

Deplasările cu avionul ale lui Benjamin Netanyahu şi ale familiei sale înainte ca el să redevină prim-ministru constituie obiectul unui raport publicat marţi, în care acesta este suspectat de posibile conflicte de interese, relatează AFP. Raportul controlorului statului Youssef Shapira vizează perioada în care Netanyahu era ministru al finanţelor (2003-2005) şi cinci-şase deplasări pe care le-a efectuat în străinătate, în unele dintre ele fiind însoţit de soţia şi de copiii săi, potrivit presei.

 

'Călătoriile dlui Netanyahu, finanţate de organizaţii exterioare guvernului în perioada în care el era ministru al finanţelor, au contravenit reglementărilor în vigoare în domeniu şi ar putea astfel da impresia că el a obţinut beneficii sau că este vorba despre un conflict de interese', indică acest raport redactat în ebraică şi publicat pe site-ul oficial al controlorului statului, conform Agerpres.

 

Raportul mai arată că Benjamin Netanyahu nu a notificat finanţarea acestor deplasări autorităţilor competente.

 

Acest document indică, de asemenea, că elemente ale anchetei controlorului statului au fost transmise biroului procurorului general şi deci nu puteau fi publicate pentru moment.

 

'În acelaşi timp, controlorul notează că şi alţi miniştri s-au comportat într-o manieră similară în perioada respectivă', potrivit documentului.

 

Controlorul a anchetat în special o facturare dublă a biletelor de avion, au indicat cotidienele Haaretz şi Yedioth Ahronoth, ambele ostile actualului şef al guvernului israelian.

 

Potrivit canalului de televiziune privat '2', cel mai privit în Israel, poliţia a decis să procedeze la 'verificări' pentru a detemina dacă era cazul să se demareze o anchetă oficială, deşi fostul procuror general Yehuda Weinstein decisese închiderea dosarului în urmă cu 18 luni.

 

'Nu există nimic în raportul controlorului statului şi pot spune că este vorba despre un raport bun', a asigurat avocatul familiei Netanyahu, Yossi Cohen, la radioul public.

 

Fostul premier Ehud Olmert fusese implicat şi el într-un caz de facturare dublă a voiajelor, dar justiţia renunţase în final să-l mai urmărească. În schimb, el a început să execute în februarie o pedeapsă cu închisoarea de 18 luni pentru primiri de mită şi o lună suplimentar pentru obstrucţionarea justiţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.