Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Calcule interne la PSD: cum se va obține premierul de la Cotroceni

calcule

Liderii PSD avansează de ceva timp în spațiul public ideea că președintele Klaus Iohannis nu va oferi premierul celor de la PSD+ALDE, chiar dacă ei vor fi cei care vor câștiga alegerile. Liderul PSD, Liviu Dragnea, analizează scena politică și susține că doar în cazul în care PSD și ALDE vor obține scoruri puțin mărite față de locale vor putea obține premierul de la Cotroceni.

Citește și: Liviu Dragnea își arată mușchii în PSD: Ce spune despre ascensiunea Gabrielei Firea

Vezi și: Firea lămurește zvonurile că vrea locul lui Dragnea

"Cu procentele de la locale, care s-ar putea să fie puţin mărite, vom da premierul. PSD va susţine un premier de la PSD", a declarat Liviu Dragnea la Antena 3. 

Întrebat de ce procent are nevoie PSD după alegerile generale ca să formeze Guvernul, Liviu Dragnea a răspuns: "PSD să câştige alegerile cu suficient de mult încât cu ALDE să formeze o majoritate". 

Dragnea nu a precizat un nume de posibil premier din partea PSD care ar putea conduce Guvernul după alegerile parlamentare, dacă social-democraţii preiau Puterea.

Întrebat la Antena 3 dacă va face alianţă cu Traian Băsescu ca să formeze viitorul guvern după alegerile parlamentare, Liviu Dragnea a răspuns: "Răspunsul este nu. Nu ar fi o guvernare coerentă. Nu vreau să facem alianţe de dragul alianţelor. Ca să facem ce după aceea? Să facem alianţe cu oameni cu care nu suntem compatibili, (...) aşa ceva nu fac. (...) Avem experienţa anului 2009, când am fost la guvernare şi nu prea". 

PSD nu îşi doreşte alianţă nici cu PNL, a reiterat Dragnea, adăugând că social-democraţii speră să formeze majoritatea cu ALDE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.