Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Calimente 'nu-l vede' pe Falcă copreşedinte PNL

Deputatul Mihăiţă Calimente, preşedintele ALDE Arad, afirmă că regretă, ca om, ceea ce i se întâmplă lui Vasile Blaga şi că apreciază modul demn în care şi-a anunţat demisia, menţionând că nu crede că Gheorghe Falcă ar fi cel mai potrivit succesor al acestuia.

Citește și: Statele Unite nu cedează: VOR ATACA PRIMELE în cazul unui conflict nuclear

'Ca om, regret situaţia în care se află acum Vasile Blaga, cercetat de procurorii DNA sub acuzaţia de trafic de influenţă. Apreciez de asemenea modul demn în care fostul copreşedinte al PNL şi-a anunţat demisia din partid. Mai ales că recent, Alina Gorghiu, celălalt copreşedinte al PNL, i-a cerut lui Călin Popescu Tăriceanu să demisioneze de la preşedinţia Senatului, susţinând că toţi cei care sunt cercetaţi sau acuzaţi de către DNA trebuie să se retragă din politică şi din toate funcţiile', a declarat miercuri, pentru agerpres, Mihăiţă Calimente.

Citeşte şi: Proorocirea lui Victor Ponta despre Vasile Blaga s-a adeverit

În ceea ce îl priveşte pe Gheorghe Falcă, preşedintele PNL Arad, pe care unii îl anunţă ca posibil succesor a lui Vasile Blaga ca şi copreşedinte deputatul ALDE a punctat că, în opinia sa, acesta nu este omul cel mai potrivit pentru această funcţie, întrucât se află "în stare de incompatibilitate".

Citește și: Cine a încălcat armistițiul? Băsescu-Ponta-Ghiță sau Kovesi-Coldea?

'Răspunzând unei petiţii făcute de un jurnalist din Capitală privitor la un posibil conflict de interese între primarul Gheorghe Falcă şi SC ProArhitectura SRL, în condiţiile în care dânsul deţine 45 % din acţiunile acestei firme, celelalte 55 de procente fiind deţinute de soţia sa, Ela, ANI a făcut trimitere la două articole de lege din care, în opinia mea, reiese faptul că edilul şef al Aradului este într-o situaţie de incompatibilitate', a apreciat Mihăiţă Calimente.

Citește și: INTERVIU cu omul care negociază cumpărarea Antena 3: ‘Am vorbit cu Camelia Voiculescu’

Referindu-se la măsurile ce se vor lua în urma demisiei lui Vasile Blaga, senatorul Constantin Traian Igaş a spus că în zilele următoare va avea loc o reuniune a conducerii partidului pentru a stabili cea mai bună variantă de urmat în contextul demisiei copreşedintelui liberalilor.

Vezi şi: OFICIAL - Vasile Blaga a decis: NU mai candidează/ UPDATE

"În primul rând va trebui să vedem dacă se vor anunţa potenţiali doritori de a prelua funcţia de copreşedinte al PNL şi dacă aceştia vor fi apreciaţi că se califică pentru ocuparea acestei funcţii. Dacă între aceştia se va afla şi Gheorghe Falcă, ca arădean, anunţ de pe acum că îl voi susţine. În ceea ce priveşte persoana care va fi desemnată ca şef de campanie electorală a PNL la apropiatele alegeri parlamentare, cel mai potrivit ar fi, în opinia mea, secretarul general al partidului, Ilie Bolojan, care de altfel a fost şef de campanie al PNL şi la alegerile locale din acest an', a conchis senatorul Igaş.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.