Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Călin Popescu Tăriceanu dă cărțile pe față despre Rusia: Ce relații vrea cu marea putere de la est

tariceanu

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat luni, în contextul întrevederii ministrului de Externe, Teodor Meleşcanu, cu ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti că relaţiile României cu Rusia "au un grad de inhibiţie", iar şeful diplomaţiei române are obligaţia să se vadă cu toţi ambasadorii acreditaţi în ţara noastră.

"Nu am avut cu domnul ministrul de Externe o discuţie pe acest subiect (al întrevederii cu ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti - n.r.), dar vreau să vă spun câteva lucruri. Primul: am văzut nişte semnale în presă care mi s-au părut cu totul şi cu totul anormale. Ca ministru de Externe, Teodor Meleşcanu are obligaţia, aş spune, să se întâlnească cu toţi ambasadorii ţărilor care au acreditare la Bucureşti. Acesta e primul lucru. În al doilea rând, Rusia nu e chiar o ţară oarecare. Este una din marile puteri la nivel mondial şi este firesc să se întâlnească şi cred că nu e numai firesc, e obligatoriu să se întâlnească şi cu ambasadorul Rusiei", a afirmat Tăriceanu la Senat, scrie agerpres.ro.

Citește și: Bill Gates lansează un avertisment FĂRĂ PRECEDENT: Vor muri zeci de milioane de oameni / VIDEO

El a precizat că relaţiile dintre România şi Rusia nu au fost nici până acum "îngheţate", ci doar au "un grad de inhibiţie".

"Din câte ştiu - şi am şi verificat acest lucru - MAE a dat un comunicat în care a relatat care au fost principalele puncte de discuţie. Acum nu vă ascund că nu văd care este problema de unde survine mirarea. (...) Ambasadorul Rusiei a dat un alt comunicat, dar să vă mai spun ceva: nici până acum n-aş putea spune că relaţiile dintre România şi Rusia au fost îngheţate. Relaţiile au, după părerea mea, un grad de inhibiţie, pe care noi îl menţinem ca să fim întotdeauna mai catolici decât Papa", a susţinut preşedintele Senatului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.