Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Călin Popescu Tăriceanu, 'DESFIINŢAT' după atacul la adresa SUA: 'Astea sunt chestii banditeşti!'

bugetul.ro
Tariceanu

Declaraţiile dure ale şefului Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, nu au rămas netaxate. Al doilea om în stat a lansat un atac făă precedent la adresa ambasadorului SUA la Bucureşti, Hans Klemm. Consultantul politic, Cozmin Guşă, a comentat atacul fără precedent a lui Călin Popescu Tăriceanu la adresa SUA. Reamintim că preşedintele Senatului a avut un discurs extrem de dur la adresa ambasadorilor străini la București care își exprimă îngrijorarea privind respectarea independenței Justiției și a statului de drept.

Citește și: Decizie importantă a lui Liviu Dragnea! Ce vrea să STOPEZE șeful PSD și în cine LOVEȘTE

Consultantul politic, Cozmin Guşă, a comentat atacul lui Călin Popescu Tăriceanu la adresa SUA, după modificările legilor justiţiei. "Toate aceste lucruri la nivelul majorităţii parlamentare sunt extrem de grave. O majoritate parlamentară când îşi ia sarcina de a guverna, îşi ia un mandat de a legitima opţiunile majore sau de a schimba aceste opţiuni, dar tot printr-o consultare publică. Românii au preferat un parcurs de tip euro-atlantic, cu partener strategic Statele Unite, cu parteneri intrinseci Uniunea Europeană. Treburile s-au schimbat în lume şi SUA nu mai sunt la fel de puternice ca înainte. UE este într-o oarecare disoluţie. Numai că nu poţi să vii noaptea ca hoţii să faci afirmaţii publice fără să vii să explici în ce fel s-a schimbat ordinea mondială, cum se va întâlni parlamentul să reorienteze parteneriatele României, dacă nu cumva e nevoie şi de un referendum. Tu să te hazardezi, să laşi nesancţionat afirmaţii din interiorul partidului care cer nici mai mult nici mai puţin expulzarea ambsadorului partenerului strategic. Lucrurile au devenit foarte grave. Astea sunt chestii banditeşti. Liviu Dragnea sau Călin Popescu Tăriceanu se supără atunci când sunt etichetaţi ca fiind corupţi, hoţi. Din punct de vedere al acţiunii politice, cam aşa poţi să fii etichetat. Nu ai cum să ai aceste acţiuni fără să explici. Trebuie să explici aceste lucruri", a declarat Cozmin Guşă la Realitatea TV.

Citește și: A lăsat fotbalul pentru o altă meserie! În ce lume se învârte fiul fostului fotbalist Ilie Dumitrescu

Acesta a dat şi câteva exemple. "A venit Macron şi ne-a spus la ureche că trebuie să ne reorietăm din punct de vedere al relaţiilor cu SUA că atunci avem nişte avantaje. Facem nişte consultări. Toate aceste lucruri se discută într-un cerc din care nu poate să lipsească nici preşedintele României, nici şefii serviciilor secrete şi apoi vedem cum comunicăm naţiunii nişte schimbări. Sunt oamenii doi şi trei în stat, preşedintele Senatului şi preşedintele Camerei Deputaţilor, care dacă au informaţii că treburile se schimbă în lume şi trebuie să ne reorintăm trebuie să vină să discute la Cotroceni informal şi apoi formal în Consiliul Suprem al Apărării a ţării şi apoi dacă se ia o decizie acolo să se comunice poporului că s-a luat o decizie", a explicat consultantul politic.

Citeşte şi: Decizia celor de la Lidl care a declanşat un imens SCANDAL: Internetul 'a luat foc' / FOTO

Consultantul politic este de părere că preşedintele Senatului ar trebui să dezvăluie şi românilor ceea ce ştie. "Domnul Tăriceanu dacă ştie lucruri să vină să le spună. Dar nu l-am văzut că l-ar fi deranjat vreodată pe domnul Gitenstein de la Fondul Proprietatea, că ar fi dat prea multe dividente în SUA în loc să le dea în România. Vine cu exemple generale şi îl aşază pe domnul Klemm, de care nu am auzit să facă afaceri în România, care a avut nişte afirmaţii foarte corecte la nivelul justiţie. Cum adică, opţiunea populară în România nu este că corupţii trebuie să fie pedepsiţi. Vreau să-l întreb pe domnul Dragnea unde a investit în Dubai sau în Israel. Dacă domnul Tăriceanu şi domnul Dragnea sunt atât de patrioţi să vină cu exemple. Patriotismul lor este de paradă. Dacă domnul Tăriceanu era atât de patriot nu se însura la Budapesta, se însura în România", a declarat Cozmin Guşă.

„În România s-a creat un sistem paralel de putere”, a spus Tăriceanu într-o conferință de presă, care a mai afirmat că anumite „forțe încearcă cu disperare să-și păstreze pozițiile obținute în ultimii zece ani”. „Sigur că nu pot să nu fac o referire directă la atitudinea unor ambasade și ambasadori. Mă surprinde și mă dezamăgește profund atitudinea ambasadei americane, pentru că și eu, ca și alți români, am privit cu admirație și la o Americă care este prin esență țara libertăților. Dacă un demnitar român ar promova o firma românească ar fi imediat acuzat, bineînțeles, de trafic de influență. Dar ambasadele străine au văzut că nu există aliat mai bun în acest demers al lor de a-și promova firmele și interesele lor decât DNA-ul. Ei nu mai au nevoie să mai facă altceva decât să vină pe această piață în care toate firmele românești au fost decapitate, toți au fost trimiși la plimbare, nu mai există o firma importantă de lucrări publice românească, toate contractele de lucrări publice sunt câștigate de firmele străine”, a mai declarat Călin Popescu Tăriceanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.