Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Călin Popescu Tăriceanu DEZVĂLUIE cum a izbucnit CONFLICTUL cu Daniel Constantin

Incomod Media
tariceanu constantin

Călin Popescu Tăriceanu a vorbit la Digi 24 despre conflictul iscat la vârful ALDE între el și Daniel Constantin.

"Din senin n-a aparut conflictul dintre noi doi. Am fost in situatia, inainte de alegeri, sa faca anumite concesii ca sa indepartez anumiti oameni de valoare ca sa ma trezesc cu completari facute de colegul meu, din motive mai putin obiective.

Eu nu puteam sa-mi permit ca dintr-o disputa de acest gen sa periclitez participarea ALDE la alegeri.

In momentul de fata, situatia este astfel: intr-un partid care are peste 35 de organizatii judetene care zic sa facem referendum, nimeni nu se poate opune unei astfel de initiative.", a spus liderul ALDE la Digi 24.

Tăriceanu i-a răspuns lui Constantin după ce copreședintele ALDE anunțase că beneficiază de sprijinul lui Sorin Grindeanu.

"Guvernul Grindeanu nu este un Guvern technocrat, este unul politic.

Citește și: Călin Popescu Tăriceanu anunță care este MIZA Guvernului Grindeanu

Copreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat că el va adopta o poziţie de abţinere în cazul în care în şedinţa Biroului Politic Central al ALDE de duminică se va supune la vot propunerea de retragere a sprijinului politic pentru Daniel Constantin.

Întrebat cum va vota în cazul unei asemenea propuneri, Tăriceanu a replicat: "A existat o astfel de propunere din partea unui coleg. Nu pot să spun care este sentimentul care predomină în momentul de faţă. O să avem în cursul zilei de duminică o discuţie mai largă într-un organism statutar. (...) Eu m-aş abţine într-o astfel de chestiune, pentru că interesul meu a fost ca ALDE să fie o construcţie puternică, solidă, dar sigur că, în acelaşi timp, nu pot să nu observ anumite derapaje...Nu pot să nu constat, cu părere de rău, anumite luări de poziţie care pe mine mă surprind", adăugând că declaraţiile din ultima perioadă ale lui Daniel Constantin arată că acesta se poziţionează ca un "reprezentant al sistemului".

Tăriceanu a adăugat că, în opinia sa, "politica nu este făcută ca unii să obţină poziţii în Guvern sau în alte structuri". "Politica este făcută de oameni care au împreună o credinţă în valori şi principii", a spus copreşedintele ALDE.

De asemenea, el a arătat că există în spaţiul public informaţii vehiculate că din partea grupării de nemulţumiţi din ALDE strânsă în jurul lui Daniel Constantin şi a celei similare din PSD, grupată în jurul lui Victor Ponta, ar exista intenţia creării unui partid naţionalist care să acţioneze în cadrul actualei coaliţii guvernamentale pe modelul UNPR din perioada guvernării Ponta. Tăriceanu a mai adăugat că UNPR în acea perioadă a făcut o politică a "şantajului'', lucru cu care el nu poate fi de acord.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.