Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Călin Popescu Tăriceanu ia o DECIZIE RADICALĂ în dosarul său: Ce face după măsura impusă la ÎCCJ

Inquam Photos / Octav Ganea
calin popescu tariceanu Inquam Photos

Co-preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat că va contesta, marţi, decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) de începere a judecării pe fond în dosarul întocmit de DNA Braşov.

Potrivit unui comunicat ALDE, Tăriceanu aminteşte atribuţiile Camerei preliminare: verifică competenţa şi legalitatea rechizitoriului, a legalităţii administrării probelor şi a legalităţii efectuării actelor de urmărire penală.

Citește și: Noua MODĂ PORNO printre tinere: Cum au ajuns să se machieze / FOTO

"În urma verificărilor şi deliberării, Camera preliminară de la ÎCCJ, căreia i-a fost repartizat rechizitoriul nr. 90/P/2016, din 6 iulie 2016, întocmit de DNA-Braşov, a decis azi că dosarul îşi poate continua traseul procedural la instanţa de fond, care va judeca fondul acuzaţiilor din rechizitoriu.Decizia Camerei preliminare nu este definitivă. În cursul zilei de mâine, voi depune o contestaţie, pentru care urmează să se stabilească un termen de judecată de către instanţa ierarhic superioară", afirmă Tăriceanu, potrivit comunicatului.

El a precizat că, din punct de vedere legal, va respecta în continuare, fără excepţie, procedura în vigoare şi că la judecarea pe fond a acuzaţiilor formulate de procurorii de la DNA-Braşov "se va dovedi că acest dosar a fost fabricat la comandă politică".

Citește și: SCANDAL în învățământ: Două ELEVE s-au rupt în BĂTAIE / VIDEO ȘOCANT

"Împrejurarea că decizia Camerei preliminare a fost anunţată azi, la mai puţin de două săptămâni de ziua votului, mă obligă la un comentariu extrajuridic. Am spus chiar din 15 aprilie 2016, după prima mea audiere ca martor la DNA-Braşov, că nu mă voi lăsa intimidat de procurorii transformaţi în instrumentele ale luptei politice şi voi continua să militez pentru democraţie, respectarea drepturilor omului şi eliminarea abuzurilor din justiţia română. Azi, la mai puţin de două săptămâni de ziua alegerilor parlamentare, vreau să asigur opinia publică că, indiferent de ameninţările la care am fost şi sunt supus în continuare, îmi voi duce misiunea până la capăt, aşa cum mi-au cerut-o nenumăraţi cetăţeni în ultimii doi ani. La aceasta se adaugă misiunea rezultată din nominalizarea mea în unanimitate de către conducerea ALDE în calitate de candidat al ALDE la funcţia de prim-ministru al României", a adăugat Tăriceanu.

Luni, magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au decis începerea judecării pe fond în dosarul în care preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului.

Citește și: Britney Spears s-a DEZLĂNȚUIT: Cum arată și ce face într-un clip / VIDEO HOT

Instanţa a dispus începerea judecării pe fond, după ce magistraţii au respins toate cererile şi excepţiile formulate de Călin Popescu Tăriceanu, fiind constatată legalitatea rechizitoriului întocmit de DNA. Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată în 3 zile.

Pe de altă parte, judecătorii au admis o excepţie invocată de Dorin Marian, fost şef al Cancelariei premierului Călin Popescu Tăriceanu, acuzat în acelaşi dosar de mărturie mincinoasă, şi au decis ca dosarul acestuia să fie trimis la Tribunalul Braşov.

Citește și: ADEVĂRUL despre cât de PERICULOS este să gătești la microunde

Conform DNA, în cadrul actelor de cercetare în dosarul privind retrocedarea nelegală a unei suprafeţe din Pădurea Snagov şi a Fermei Băneasa, Tăriceanu a făcut, sub jurământ, la data de 15 aprilie 2016, declaraţii necorespunzătoare adevărului cu privire la aspecte esenţiale ale cauzei asupra cărora a fost întrebat şi nu a spus tot ce ştie în legătură cu împrejurări esenţiale, urmărind prin aceasta împiedicarea/ îngreunarea tragerii la răspundere penală a inculpaţilor cercetaţi în dosarul trimis în judecată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.