Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Călin Popescu Tăriceanu îi dă lecții lui Klaus Iohannis: 'Atitudine care seamănă a indolenţă'

tariceanu iohannis

Preşedintele Senatului, co-preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a criticat vineri, la Iaşi, declaraţiile de joi ale şefului statului privind scandalul Hexi Pharma, susţinând că preşedintele "ar trebui să găsească soluţii pentru detensionarea acestei crize".

"Preşedintele Klaus Iohannis - cu o seninătate, după părerea mea, periculoasă - dă un cec în alb spunând că serviciile şi-au făcut treaba. Nu contest că ar putea exista şi o asemenea variantă, dar atunci când există atâtea semne de întrebare în spaţiul public, când vedem că este o prăbuşire masivă a încrederii cetăţenilor în sistemul de sănătate publică, eu cred că obligaţia preşedintelui ar fi fost să nu adopte această atitudine care seamănă a indolenţă, ci o atitudine activă, serioasă, responsabilă şi să ceară un răspuns foarte detaliat, foarte amănunţit, nu să se mulţumească cu răspunsul SRI trimis şi la comisiile din parlament, prin care ne spun 'staţi liniştiţi, totul e în regulă ! Noi avem grijă de dumneavoastră, noi funcţionăm impecabil!'", a mai spus Tăriceanu.

Citește și: Daniel Craig a refuzat 100 de milioane de euro pentru a fi iar James Bond: Cine ar putea fi alesul

El a spus că, într-o astfel de situaţie, preşedintele României "are o responsabilitate de la care nu se poate deroba" şi că ar trebui să găsească soluţii pentru detensionarea acestei crize, scrie agerpres.ro.

"Cred că preşedintele are o responsabilitate de la care nu se poate deroba, dacă vrem să ne dea impresia că preşedintele nu este ales numai ca să facă o serie de vizite oficiale în străinătate. Preşedintele are o serie de pârghii pe care trebuie să le exercite, să le utilizeze pentru a rezolva şi detensiona o situaţie de criză cum nu am văzut de foarte multă vreme", a afirmat preşedintele Senatului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.