Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Călin Popescu Tăriceanu, încă o lovitură pentru Daniel Constantin: 'Nu mă interesează deloc'

tariceanu constantin

Co-preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat vineri că nu îl interesează absenţa de la lucrările Congresului ALDE a celuilalt copreşedinte, Daniel Constantin, şi a precizat că alegerile într-un partid nu se fac de instanţe, ci de către delegaţii la congres.

Întrebat cum comentează absenţa lui Constantin şi dacă acesta va fi exclus din partid, Tăriceanu a răspuns: "În niciun fel. (...) Nu avem ce să discutăm. (...) La congres nu se adoptă decizii referitoare la excluderea membrilor. Nu mă interesează deloc acest subiect", scrie agerpres.ro.

Citește și: Dacă avem o viață socială activă, suntem sănătoși la cap pe măsură ce îmbătrânim

În contextul în care decizia de convocare a Congresului ALDE a fost contestată în justiţie, Tăriceanu a precizat că statutul partidului şi deciziile politice se adoptă de Congres şi nu de instanţă.

"Statutul partidului şi modul de funcţionare sunt reglementate pe baza Legii funcţionării partidelor politice. Partidul e înregistrat în bună ordine. Congresul actual nu decide asupra creării unui partid nou. (...) Să nu vă imaginaţi că alegerile într-un partid nu sunt decise de instanţe. Alegerile în partid sunt decise de delegaţii la Congres. (...) N-am să discut nimic legat de ceea ce ţine de partea de justiţie. Noi avem un congres politic, orice congres politic al unui partid se referă la deciziile politice. În cazul în care există decizii statutare, tot Congresul le adoptă", a mai spus Tăriceanu.

Citește și: O vedetă a fost arestată pentru comportament indecent, în public / VIDEO HOT

La Delegaţia Permanentă a ALDE din 19 martie, când s-a decis convocarea Congresului formaţiunii pentru 21 - 22 aprilie, copreşedintele ALDE Daniel Constantin a părăsit lucrările reuniunii, însoţit de un grup de membri ai formaţiunii, şi a denunţat şedinţa ca fiind nestatutară. Ulterior, pe 26 martie, Biroul Politic Central al Alianţei Liberalilor şi Democraţilor a decis retragerea sprijinului politic pentru copreşedintele formaţiunii, Daniel Constantin, vicepremier şi ministru al Mediului.

Constantin a atacat în instanţă decizia de convocare a Congresului, iar ALDE a informat că Tribunalul Bucureşti a respins pe 13 aprilie contestaţia acestuia. Recursul lui Daniel Constantin, care trebuia judecat pe 20 aprilie, s-a amânat pentru data de 19 mai.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.