Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Călin Popescu Tăriceanu, ironii la adresa moţiunii Opoziţiei: Dacă nu am fi fost prompţi, ar fi fost critici că încercăm să întârziem acest demers

bugetul.ro
Tariceanu

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a răspuns, luni, criticilor formulate de către deputatul PNL Raluca Turcan, legate de faptul că citirea moţiunii de cenzură a fost anunţată doar cu câteva ore înaintea şedinţei de plen, precizând că şi-a dorit să fie prompt şi să îşi arate toată disponibilitatea.

"În primul rând, am primit textul moţiunii vineri. Eram aici, la Senat. În faţa unui demers atât de important, ştiut fiind că opoziţia are dreptul să depună o singură moţiune în decursul unei sesiuni parlamentare, am făcut demersurile necesare, procedurale, împreună cu omologul meu de la Camera Deputaţilor, domnul Dragnea, ca în cel mai scurt timp, adică astăzi, să luăm în discuţie prezentarea moţiunii de cenzură şi să stabilim termenul în care ea se citeşte. Şi am fost foarte prompţi şi dacă nu am fi făcut aşa probabil că atunci ar fi fost critici că încercăm să întârziem acest demers. Din contră, am arătat toată disponibilitatea. Doamna Turcan ne-a reproşat că am făcut-o prea repede şi că nu a avut timp de mobilizare a membrilor grupurilor parlamentare", a precizat Tăriceanu.

El a adăugat că, în condiţiile în care cele două Camere ale Parlamentului au şedinţă de plen în zilele de luni, este datoria parlamentarilor să fie prezenţi. "Conform prevederilor constituţionale, art.92. al. 3 din Constituţie, dezbaterea moţiunii se face la trei zile după prezentare. Subliniez, la trei zile după prezentare. Deci, calculăm cele trei zile şi probabil în cursul acestei săptămâni va trebui să facem o reuniune a Birourilor permanente reunite, pentru a stabili data dezbaterii moţiunii de cenzură. Astăzi, la Biroul permanent, am fost surprins, am văzut că doamna Turcan a făcut o serie de declaraţii pe care în esenţă pot să le rezum, domnia sa era foarte supărată de ce am programat azi şedinţa Biroului Permanent în legătură cu moţiunea", a adăugat Tăriceanu, conform Agerpres.

Întrebat dacă există posibilitatea ca joi sau vineri să aibă loc dezbaterea moţiunii, Tăriceanu a replicat că decizia urmează să fie luată în cadrul Biroului permanent. Liderul deputaţilor PNL Raluca Turcan a declarat luni că Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu au încălcat Regulamentul şedinţelor comune ale Parlamentului, anunţând cu câteva ore înainte momentul citirii moţiunii de cenzură. "După ce au inventat năstruşnicia cu statul paralel, astăzi cei din PSD - ALDE au inventat Parlamentul paralel şi, dacă se poate, fără Opoziţie. Cu mai puţin de patru ore înainte de şedinţa de Birou permanent reunit a fost convocat organismul care stabileşte ziua şi ora citirii moţiunii de cenzură. Cu alte cuvinte, PSD-ALDE au anunţat cu mai puţin de câteva ore înainte că astăzi, la ora 16,00, se va citi moţiunea de cenzură. Nimic nou şi nimic suprinzător pentru comportamentul abuziv al PSD. Se confirmă practic încă o dată că se tem de această moţiune de cenzură pentru că acest Guvern a reuşit să pună cap în cap toate categoriile de români din societate şi că sunt extrem de vulnerabili. De asemenea, se confirmă faptul că PSD şi ALDE se comportă în Parlament abuziv şi că uzurpă rolul legislativ de dezbatere al Parlamentului", a declarat Turcan la finalul şedinţei Birourilor permanente reunite ale Parlamentului.

Ea a adăugat că articolul 92 din Regulamentul comun al Camerei şi Senatului precizează că Guvernul este convocat la citirea moţiunii de cenzură cu 24 de ore înainte de acest proces.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.