Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Călin Popescu Tăriceanu, laude la adresa șefului SRI, la Congresul ALDE

congres ALDE

Călin Popescu Tăriceanu e singurul candidat la șefia ALDE la congresul formațiunii. Șeful Senatului a lăudat SRI și pe șeful instituției, Eduard Hellvig, pentru pozițiile luate în ultima perioadă.

Tăriceanu nu a ratat ocazia de a condamna ”trădarea” lui Daniel Constantin și a lansat un atac la adresa PNL și a șefei acestuia, Raluca Turcan, pe care a numit-o o ”reîncarnare a lui Kill Bill”, dar și la adresa șefei DNA, Laura Codruța Kovesi.

Citește și: Dacă avem o viață socială activă, suntem sănătoși la cap pe măsură ce îmbătrânim

”V-am cerut să mergem împreună pe un drum dificil. În 2014, începuse deja moda cătuşelor. Drepturile şi libertăţile cetăţenilor erau considerate un lux de mulţi oameni politici şi de foarte mulţi oameni de la vârful sistemului, aşa cum unii doresc să se denumească. Democraţia era o complicaţie inutilă pentru şefii instituţiilor de forţă care obişnuiau ca, în noaptea alegerilor, să supervizeze întâlnirile şi rezultatele alegerilor în mod secret

Ca să fii liberal autentic în 2014 era riscant sau, cel puţin, nu era la modă. La modă erau însă declaraţiile de dragoste făcute instituţiilor de forţă. La modă era să închizi ochii la abuzuri. Dacă criticai abuzurile instituţiilor de forţă însemna automat că eşti un politician corupt şi că eşti împotriva justiţiei. Ca să vorbeşti despre protejarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor în 2014 - 2015 era o dovadă de radicalism politic. Ca să fi liberal autentic în 2014 - 2015 şi să susţii scăderi de taxe şi încurajarea capitalului autohton era considerat o dovadă de iresponsabilitate.

Citește și: S-a DEZBRĂCAT pentru a-și arăta tatuajul din ZONA INTIMĂ în timpul unei emisiuni: Cum arată prezentatoarea / VIDEO

În 2015 am pus bazele ALDE, singurul partid liberal din România. Dacă în 2017, șeful SRI profită de orice intervenție publică de a susține drepturile omului, e și un succes al ALDE. Fără Big Brother, fără excese și abuzuri, fără acțiuni nedemocratice. Dacă în 2017 avem un nou Cod Fiscal care a dus la o creștere economică record, e și datorită ALDE care, la guvernare, a promovat o politică liberală.

În 2015 am avut alături o serie de colegi care au ales să atace partidul și să ne dea în judecată. Mă doare că Daniel Constantin a ales asta. Această trădare e un episod trist și unul încheiat. Trebuie să încheiem acest episod al trădării. Trebuie să ai curajul să îți asumi ideile în care crezi.

Citește și: Ce visăm sâmbătă noaptea, se împlinește: Ce se întâmplă cu celelalte vise

Vom surclasa PNL în următorul ciclu electoral, vom deveni principalul partid de centru-dreapta. Mă uit, din păcate, cu regret, la PNL. Din păcate, PNL este condus acum de o reîncarnare a lui Bill Kill, cel care a ucis şi ultimele fărâme de liberalism din partid. A fi lberal în PNL a devenit o crimă, care se pedepseşte cu izolarea. Nu este de mirare că puţinii membri de partid care mai cred în valorile şi principiile liberale sunt marginalizaţi.

În comunism aveam un binom, pe Ceaușescu și Lenuța. În 2015, am fost în pericol de a avea un alt binom, Coldea și Codruța. Trebuie să ieșim din zodia cătușelor, din zodia atacurilor la libertățile și drepturile cetățenilor. Nu mi-a venit să cred când am văzut mulți tineri susținând binomul Coldea și Codruța. Ei nu înţeleg, din păcate, aceşti tineri, pericolul încălcării drepturilor şi liberăţile cetăţenilor, pentru că spre deosebire de tinerii anilor 90 nu au trăit experienţa traumatizantă a comunismului. Din păcate avem şi noi vina noastră pentru această stare de fapt. Nu am găsit metodele de a comunica eficient cu noua generaţie de tineri şi am lăsat ca dezamăgirea lor să fie manipulată şi manevrată de oameni fără scrupule. Şi i-au folosit pe aceşti tineri ca masă de manevră.

Citește și: O vedetă a fost arestată pentru comportament indecent, în public / VIDEO HOT

Europa cu mai multe viteze riscă să compromită proiectul european. ALDE susține relansarea economiei naționale prin relansarea companiilor românești, prin dinamizarea forței de muncă. Venitul minim garantat e o invitație la nemuncă. ALDE va susține eliminarea venitului minim garantat pentru cei care pot munci, dar nu vor să o facă. Visul meu e să devenim a 7-a economie a Europei.”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.