Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Călin Popescu Tăriceanu șochează: Fapta lui Gabriel Oprea e una ”minoră”

STIRIPESURSE.RO a prezentat imagini cu Călin Popescu Tăriceanu în momentul votului din Senat pentru încuviințarea urmăririi penale a lui Gabriel Oprea. Imaginile surprind votul lui Tăriceanu care a fost în defavoarea cererii DNA. Președintele Senatului șochează și cataloghează faptele penale de care e acuzat Oprea de DNA ca fiind minore.

Citește și: Liberalii l-au făcut pe Tăriceanu la bile. Cum a fost prins șeful Senatului/ VIDEO

"Nu ştiu de unde au liberalii astfel de filmuleţe (cu votul său în plenul Senatului în cazul Oprea - n.r.), că nu am auzit să aibă cameramani proprii să filmeze. Este prin amabilitatea unei televiziuni care era în sală şi care face un gest lipsit de orice probitate profesională. Votul este secret, dar eu nu mă feresc. Şi am să vă spun că, în ultima perioadă, acţiunile DNA le pun într-un registru care este mai degrabă politic. Este unul al justiţiei selective. Vedem cazuri ale unor parlamentari pentru care se cere fie începerea urmăririi penale, fie arestarea preventivă, acuzaţi de cauze minore, cum este cazul lui Oprea", a spus Tăriceanu, într-o emisiune la TVR1.

El a adăugat că se încearcă "fabricarea de dosare după dosare" unei anumite persoane şi, în schimb, sunt foarte multe dosare peste care se pune praful.

Citește și: Țara în care combustibilul e gratuit

"Eu nu pot să spun că sunt un simpatizant al domnului Oprea şi acest lucru este bine cunoscut în spaţiul public. Dar, în momentul în care văd că se încearcă fabricarea de dosare după dosare pentru o anumită persoană (...) Nu mai personalizăm, dar sunt foarte multe dosare, cum ar fi al camarilei fostului preşedinte Traian Băsescu, care stau în sertare şi se pune praful pe ele şi nu se întâmplă nimic de sunt cunoscute în spaţiul public (...) îmi pun problema cât de multă încredere mai putem să avem în unele solicitări ale DNA", a arătat Tăriceanu.

În legătură cu votul său în cazul Oprea, preşedintele Senatului a menţionat că nu o să conteste "ceea ce se vede".

Citește și: DEZVĂLUIRI despre cauzele prăbușirii Simonei Halep! Fost antrenor: ”Îi stă capul la măritiș”

"Nu o să contest ceea ce se vede, pentru că ar fi un gest de a mă ascunde nejustificat. Am explicat care este percepţia pe care o am şi eu, şi cei care privesc cu anumită obiectivitate şi luciditate la activitatea DNA. (...) E impropriu să stabilim dacă domnul Oprea a încălcat sau nu legea, asta o să stabilească justiţia. Noi putem să ne facem o anumită percepţie şi imaginea se face prin anumite lucruri care sunt scoase din dosar şi nu este în regulă", a adăugat Tăriceanu.

Citește și: O femeie s-a dezbrăcat în tramvaiul din București / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.