Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Călin Popescu Tăriceanu, reacție INCENDIARĂ la stenogramele cu Kovesi

Tariceanu

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a avut o reacție virulentă la înregistrările cu procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi. Tăriceanu susține că aceste înregistrări arată ceea ce spunea el de foarte mult timp și anume că DNA face justiție selectivă, doar pentru trofee politice.

Citește și: Tăriceanu anunță rezultatul negocierilor cu UDMR/VIDEO

”Aceste înregistrări nu fac altceva decât să confirme o serie de lucruri pe care le spun de peste doi ani de zile și anume că în România în domeniul Justiției avem grave abuzuri și derapaje de la lege, că avem de a face cu o justiție selectivă, că avem de a face cu o vânătoare de lideri politici, că nu funcționează prezumția de nevinovăție, in fine, multe dintre lucrurile pe care știți că le-am afirmat și nu în ultimul rând aș vrea să subliniez care pare să fie obiectivul principal al șefei DNA și anume vânătoarea de figuri politice importante care să creeze imapct media și să amplifice percepția unei corupții generalizate în România. Al doilea lucru pe care îl remarc este insatisfacția că a scăzut numărul cazurilor care au fost deferite justiției. Cu alte cuvinte, se face o justiție nu calitativă, nu bazată pe lege, nu bazată pe fapte ci pe faptul că procurorul șef al DNA trebuie să raporteze cât mai multe dosare, ceea ce ne ridică întrebări asupra modului de gândire a acestei persoane care ar trebui să fie una echilibrată, să aibă legea în mâna dreaptă și să nu țină cont de ceea ce trebuie, eu știu, să răspundă la anumite comenzi venite din afară pentru a raportat noi și noi succese. S-ar putea ca o serie de acțiuni care au dus la trimiterea în judecată a unor oameni pentru fapte de corupție să fie corecte, dar în acest fel ne punem întrebarea și câte au fost incorecte, câți oameni au fost deferiți justiției prin rechizitorii făcute la comandă, așa cum reiese din discuțiile pe care le avea cu ceilalți procurori”, a declarat Tăriceanu.

Președintele Senatului susține că președintele Klaus Iohannis trebuie aibă o reacție rapidă la aceste înregistrări și să ia atitudine față de lucrurile grave care se întâmplă în justiție.

”Principalul rol îi revine, fără îndoială, Consiliului Superior al Magistraturii, care are o responsabilitate de care până în prezent s-a derobat și a lăsat ca toate aceste abuzuri grave să se întâmple, cu toate că sunt convins că erau la curent. Mai are cineva o răspundere foarte mare și anume cel care a semnat numirea doamnei Kovesi în această funcție. Cred că președintele ar trebui să aibă o reacție și să ia atitudine față de aceste lucruri grave care se întâmplă în domeniul justiției”, a mai spus Călin Popescu Tăriceanu.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.