Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Călin Popescu Tăriceanu s-a DEZLĂNȚUIT la Antena 3: ATAC dur la DNA și DIICOT

Călin Popescu Tăriceanu e cel mai important om politic care i-a cerut, clar, demisia șefei DNA, Laura Codruța Kovesi. Al doilea om în stat nu crede că procurorul șef al Direcției va recurge la acest gest după decizia CCR și spune că o variantă ar fi ca președintele Klaus Iohannis să o demită.

La Antena 3, într-un interviu acordat lui Mihai Gâdea, Tăriceanu s-a dezlănțuit la adresa procurorilor. I-a numit corupți și pe cei de la DNA, și pe cei de la DIICOT și a promis acțiuni în Parlament în perioada următoare pentru respectarea ordinii constituționale.

Citește și: EȘEC total: Revista Playboy revine la fotografiile cu femei goale, după ce renunțase la ele

”Există alternativa ca președintele Klaus Iohannis să o demită, dar nu cred că va face asta. De fapt, sunt aproape sigur, 99%, că nu o va demite. Președintele Romaniei s-a sprijinit pe aceste instrumente de putere, pe care eu le-am numit oculte. DNA e o instituție coruptă, DIICOT e o instituție coruptă. Kovesi nu va demisiona, ea se consideră o super-putere.

Nu ma astept de la presedinte sa o demita pe sefa DNA, nu ma astept de la doamna Kovesi sa plece, dar Parlamentul nu poate sa ramana impasibil. Poate sa faca o analiza, sa gandim la o modificare a legislatiei si sa schimbam regulile jocului. Trebuie sa existe un mecanism de corectie. Noi ce facem, privim?

Citește și: Iohannis e în cautarea noului UNPR

DNA, este o institutie corupta, Parchetul general, ANI si atunci ce lupta anticoruptie ducem noi in Romania?

Cei care sunt chemati sa lupte impotriva coruptiei au ei insisi o problema de credibilitate.

Cand noi avem atatea procese pierdute la CEDO, nu e clar ca exista niste derapaje? E un praf in ochi aruncat de un mecansim de propaganda.

Citește și: BARBARIE în Marea Britanie! Angajatele sunt OBLIGATE să se machieze și să poarte tocuri: Totul e ILEGAL

Șefa DNA nu poate să considere că nu are niciun fel de responsabilitate. Ce a făcut DNA nu se întâmplă în nicio țară democratică. Nu se poate comporta ca o rățușcă, trece prin apă și gata, e ca nouă.

Eu sunt imbatabil când vine vorba despre principiul separării puterilor în stat. Nu mă tocmesc cu nimeni, nu stau la discuții.”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.