Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Călin Popescu Tăriceanu sare la gâtul lui Klaus Iohannis: 'E învelit ca o păpușă, e în campanie'

tariceanu iohannis

Călin Popescu Tăriceanu i-a răspuns lui Klaus Iohannis după ce președintele a spus că șeful Senatului e în campanie electorală când spune că SRI face ilegalități. Tăriceanu îl acuză pe Iohannis că e în campanie electorală și că e manipulat de oamenii din jurul său, doar așa explicându-se laudele la adresa SRI, după ce președintele a spus că serviciul își face mereu treaba, în timp ce alte instituții nu fac același lucru.

”Primul lucru pe care doresc să vi-l spun e că nu sunt în campanie electorală. Nu particip la alegeri, nu candidez nicăieri. Al doilea lucru pe care însă vreau să vi-l spun este următorul: în spațiul public au apărut o serie de suspiciuni la care eu m-am referit - nu am spus că sunt suspiciunile mele personale. Eu nu am făcut decât să arăt că sunt preocupat de aceste suspiciuni care au fost menționate de cel puțin 2 jurnaliști. Apoi a existat declarația Uniunii Naționale a Judecătorilor din România care cere CSM să verifice ce-au făcut parchetele cu informările de la SRI - practic ducând la aceeași concluzie: că este o cabală care încearcă să ascundă activitățile acestei firme Hexi Pharma, nemaivorbind de faptul că SRI acuză utilizarea acestor dezinfectanți și comportamentul fraudulos al firmei, în același timp ei înșiși cumpărând aceși dezinfectanți și utilizându-l în spitalele proprii. Eu, ca președinte al Senatului, mă simt obligat să atrag atenția că este nevoie, pentru a înlătura aceste suspiciuni, de o anchetă a comisiei parlamentare de supraveghere a serviciilor și, eventual, acest subiect să fie analizat în CSAT.

Citește și: Un jurnalist și-a ucis iubita, psiholog, într-un ciudat act sexual

Există riscul ca aparatul din jur să te învelească la fel ca pe o păpușă din vitrină și să nu afli adevărul. O să ți se pară că toți cei din jur își fac treaba și nu ai nimic să le reproșezi. Dacă aș fi în locul lui aș fi mult mai precaut să ofer girul oricui.

SRI a cumpărat dezinfectanți de la Hexi Pharma deși știau că erau diluați. Eu cred că e nevoie de o anchetă a Comisiei Parlamentare și trebuie discutat în CSAT. SRI nu e o instituție perfectă, în care nu se greșește. Au fost găsiți oameni corupți în SRI, iar o verificare a SRI nu ar fi deloc deplasată în acest context.”, a spus Călin Popescu Tăriceanu la Antena 3.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.