Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Călin Popescu Tăriceanu se simte ameninţat: 'Mi se fac dosare'

Inquam Photos / Octav Ganea
tariceanu Inquam Photos / Octav Ganea

Copreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat, sâmbătă seara, la Antena 3, că nu are nimic împotrivă să fie supus la testul cu detectorul de minciuni. "Nu aş avea nimic împotrivă (testului cu detectorul de minciuni - n.r.). Sunt dispus, ca să zic aşa, să fac acest lucru fără să am niciun fel de rezervă", a afirmat Tăriceanu, întrebat dacă se va supune unei astfel de testări în dosarul fostului viceguvernator al BNR, Bogdan Olteanu.

Citeşte şi: Numele de premier propuse de Călin Popescu Tăriceanu: Cum explică o eventuală rupere a ALDE

Călin Popescu Tăriceanu a spus că ştie ce a făcut în 26 de ani de carieră politică şi de aceea se culcă în fiecare seară foarte liniştit. Acesta a mai spus că dosarul în care este acuzat de mărturie mincinoasă este disjuns dintr-un dosar mai amplu în care procurorii ar fi dorit, probabil, să găsească ceva cu care să-l "agaţe". "E o făcătură de dosar, cu acuzaţii care nu au niciun fel de susţinere, nu există niciun fel de probă la dosar. Sigur că nu numai acest lucru dovedeşte că nu sunt vinovat, dar şi conştiinţa mea proprie ştie că nu am avut niciun fel de implicare, ca atare nu mă simt deloc vizat sau nu mi-e teamă de o continuare a mersului dosarului în justiţie. De doi ani de zile primesc informări că mi se mai fac dosare. Nu mă preocupă astfel de lucruri. Mă culc liniştit în fiecare seară. Ştiu ceea ce am făcut în politică.", a precizat Tăriceanu.

Liderul ALDE a susţinut că preşedintele Klaus Iohannis încearcă să îşi îndepărteze adversarii politici, el reprezentând un adversar potenţial în perspectiva alegerilor din 2019. "Ceea ce încearcă Klaus Iohannis este evident: să îşi îndepărteze adversarii politici. Şi eu probabil că sunt considerat, cel puţin aşa ştiu din analizele care au fost făcute la Cotroceni, că sunt considerat un adversar politic potenţial pentru domnia sa în perspectiva alegerilor din 2019. Este regretabil că în România preşedintele foloseşte astfel de metode în lupta politică", a afirmat Tăriceanu. Acesta a adăugat că, din declaraţiile făcute de Klaus Iohannis, bănuieşte că şeful statului ar avea legătură atât cu acest dosar, cât şi cu altele. "Ceea ce este foarte grav este că, pe lângă preşedinte, în acest joc sunt antrenate anumite instituţii sau şefii unor anumite instituţii şi câţiva colaboratori apropiaţi din jurul lor", a mai susţinut Tăriceanu, care a opinat că "România nu mai este stat de drept".

Citeşte şi: Adevărul despre averea lui Victor Ponta: Câţi bani are, de fapt, fostul premier

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.