Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Călin Popescu Tăriceanu spune că NU ȘTIE nimic despre o posibilă GRAȚIERE

revista 22
Dragnea Grindeanu Tariceanu

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat că în Parlament nu există, în prezent, o discuţie politică despre graţiere, dar că Legislativul are tot dreptul să discute şi să hotărască inclusiv în această privinţă.

"În momentul de faţă nu există o discuţie consistentă, agregată, politică, la nivelul Parlamentului, dar cred că Parlamentul, ca organ legislativ democratic, are tot dreptul să discute şi să hotărască inclusiv în această privinţă. Putem eventual, dacă nu îşi asumă Parlamentul singur acest rol pentru că nu are toate instrumentele necesare de analiză, să facă acest lucru împreună cu Guvernul, în speţă cu Ministerul Justiţiei", a declarat Tăriceanu, marţi seară, la Antena 3.

Citește și: John Kerry a vizitat locul în care a UCIS un om: A primit și o MEDALIE / FOTO

El a arătat că în penitenciare sunt condiţii umilitoare.

"Nu putem să le călcăm demnitatea, nu putem să ne batem joc de aceşti oameni. Pentru că au greşit, sunt privaţi de libertate, dar nu trebuie să-i pedepsim în mod suplimentar (...). Trebuie totuşi societatea să se gândească şi la aceşti oameni şi să nu îi condamne de mai multe ori pentru acelaşi lucru. Trebuie cu calm, cu responsabilitate să discutăm acest lucru", a explicat Tăriceanu, care susţine că discuţia despre graţiere "nu trebuie să genereze panică".

Citește și: Apar noi detalii despre JEFUIREA lui Kim Kardashian: Viața bate filmul

Preşedintele Senatului a menţionat că au mai avut loc graţieri de-a lungul timpului.

"Este un instrument care e utilizat periodic. A fost utilizat şi în Antichitate, şi în Epoca modernă. Şi în perioada comunistă a existat graţiere. După 1990 au existat graţieri, amnistii - în 1998, în perioada guvernului Convenţiei Democrate, şi în 2002, în perioada în care a fost la putere PSD. Nu s-a rupt cerul. Din contră, sunt măsuri care periodic se iau şi din considerente umanitare, şi din considerente de încărcare a penitenciarelor", a adăugat Tăriceanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.