Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Camelia Bogdan RUPE TĂCEREA la DNA: Ce DEZVĂLUIRI a făcut fosta judecătoare

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Camelia Bogdan

Camelia Bogdan, judecătoarea care l-a condamnat pe Dan Voiculescu la 10 ani închisoare în dosarul ICA, s-a prezentat miercuri la Direcţia Naţională Anticorupţie pentru a fi audiată în legătură cu plângerea pe care a depus-o după ce a fost exclusă de CSM din magistratură.

"Am primit o citaţie în calitate de persoană vătămată în dosarul în care eu am făcut plângere după excluderea mea din magistratură. Eu doresc să aflăm, pe această cale, motivul care a determinat excluderea mea din magistratură. Să se facă verificări extinse. Am identificat mai multe legături de cauzalitate şi am prezentat mai multe ipoteze organelor de cercetare penală. Am cerut să se verifice o legătură de cauzalitate între excluderea mea şi o posibilă introducere a unor căi extraordinare de atac. Spre exemplu, o contestaţie în anulare sau o plângere la CEDO. Infracţiunile reclamate sunt fals privind apartenenţa la masonerie, alte falsuri, deschideri de corespondenţă, interceptări ale unor sisteme informatice. Eu am dat o declaraţie în martie 2017 şi de atunci nu am mai fost chemată", a spus Camelia Bogdan, scrie agerpres.ro.

Citește și: Veste de ultimă oră pentru Victor Ponta! Ce s-a întâmplat

Ea a explicat că ar fi putut deranja anumite persoane şi interese, după ce a dispus confiscări de averi şi recuperarea banilor "sifonaţi de la bugetul de stat" şi există posibilitatea să existe în magistratură "o anumită protecţie a cercurilor de interese".

În plus, Camelia Bogdan a arătat că au existat scurgeri de informaţii confidenţiale, deoarece Dan Voiculescu a fost ţinut la curent de conducerea Tribunalului Bucureşti.

Citește și: Ce super mașină conduce Simona Halep! Valoarea impresionantă a acesteia

Pe 8 februarie, Camelia Bogdan a fost exclusă din magistratură, în urma unei decizii a Secţiei pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii. Motivul excluderii l-a constituit faptul că judecătoarea Camelia Bogdan, unul dintre cei doi magistraţi care l-au condamnat la 10 ani de închisoare pe Dan Voiculescu, s-ar fi aflat în incompatibilitate/ conflict de interese, deoarece ar fi predat în 2014 în cadrul unui seminar de prevenire a fraudei şi corupţiei funcţionarilor APIA, instituţie subordonată Ministerului Agriculturii, care a fost parte civilă în dosarul ICA.

Citește și: Veste proastă de la Dacia! Ce decizie importantă a luat compania .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.