Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Camera Deputaților, lovitură pentru Kovesi și Lazăr: Scrisoare pentru CCR/ DOCUMENT

cdep

Biroul Permanent al Camerei Deputaților a adoptat luni un punct de vedere referitor la sesizarea președintelui Liviu Dragnea pentru CCR, în legătură cu un posibil conflict juridic de natură Constituțională între Parlament și Ministerul Public.

Într-o scrisoare de câteva pagini, conducerea Camerei Deputaților transmite că sunt îndeplinite condițiile pentru admiterea sesizării formulate de Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu.

Vezi AICI punctul de vedere! (.pdf)

"Atât în drept cât şi în fapt sunt întrunite condiţiile cumulative rezultate prin jurisprudenţa Curţii Constituţionale, în sensul existenţei unui conflict juridic de natură constituţională între Parlamentul României pe de o parte şi Ministerul Public, parte a autorităţii judecătoreşti, pe de altă parte. Soluţionarea acestui conflict juridic de natură constituţională dintre Parlamentul României şi Ministerul Public urmăreşte înlăturarea blocajelor instituţionale dintre cele două autorităţi publice constituţionale", se arată în punctul de vedere al Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a anunţat miercuri că, împreună cu preşedintele Senatului, a sesizat Curtea Constituţională a României (CCR) cu privire la un posibil conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi Ministerul Public. "Şi eu, şi domnul Tăriceanu, astăzi, am sesizat CCR cu privire la un posibil conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi Ministerul Public", a anunţat Dragnea la Parlament. Conform documentului, decizia de a sesiza CCR vine ca urmare a refuzului procurorului şef al DNA de a se prezenta în faţa comisiei de anchetă a Parlamentului României, de refuzul procurorului general de a lua măsuri împotriva procurorului şef al DNA cu privire la încălcarea prevederilor legale şi refuzul procurorului general de a înainta comisiei de anchetă copie de pe dosarul de urmărire penală nr.213/P/2017 înregistrat pe rolul Secţiei de Urmărire penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului General de pe lângă ÎCCJ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.