Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Camera Deputaţilor votează miercuri moţiunea 'PSD dăunează grav sănătăţii'

Inquam Photos / Octav Ganea
Camera Deputatilor

Camera Deputaţilor votează miercuri moţiunea simplă "PSD dăunează grav sănătăţii", iniţiată de PNL, USR şi PMP.

Moţiunea a fost dezbătută marţi, în plen.

Semnatarii moţiunii îi solicită premierului Mihai Tudose să îl demită pe ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, având în vedere "criza vaccinurilor", "birocraţia care sufocă România şi ia din banii pacienţilor", nefinalizarea construcţiei de spitale, "farsa salariilor ca afară".

"Suntem în a noua lună de guvernare PSD - ALDE şi putem constata, fără prea mare efort, că nu s-au realizat nici măcar 1% dintre promisiunile formulate în campania electorală. (...) Domeniul sănătăţii nu este unul care să mai permită experimente. Experimentele nefaste ale actualului ministru, care, prin prestaţia sa, a adus în colaps sistemul de sănătate, trebuie stopate. (...) Minima responsabilitate politică ne spune că la dezastrul lăsat în urmă de domnul Bodog, în cele nouă luni de mandat, acesta ar fi trebuit să îşi dea demisia şi să plece singur", susţin deputaţii PNL, USR şi PMP.

Citește și: Mihai Tudose face o PRIMĂ MUTARE! Pe cine a DAT AFARĂ premierul

Ministrul Florian Bodog, a declarat, la dezbaterile de marţi, că sistemul de sănătate românesc ar fi fost departe dacă fiecare dintre cei care au deţinut acest portofoliu, indiferent de culoarea politică, ar fi făcut un pas către interesul pacienţilor.

Potrivit lui Bodog, prin aplicarea programului de guvernare al PSD, oamenii vor vedea îmbunătăţiri ale actului medical, condiţii mai bune în spitale, acces mai bun la tratamente şi medicamente inovatoare.

"Nu sunt ministrul perfect şi cred că niciun ministru nu este prefect, pentru că nu există politician perfect. Sunt medic însă şi, de aceea, ştiu care sunt rănile sistemului de sănătate şi care sunt aşteptările bolnavilor şi ale medicilor. Dacă fiecare ministru al Sănătăţii, indiferent de culoarea politică, ar fi făcut un singur pas către interesul pacienţilor, astăzi, am fi fost departe, dar unii s-au mulţumit să-şi măsoare mandatul în like-uri pe Facebook, în timp ce proiecte importante în Sănătate au fost blocate. E uşor să depui moţiune pentru proiectele pe care nu le duci la îndeplinire", a afirmat Florian Bodog.

Liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan, i-a solicitat, în plen, ministrului Sănătăţii să dea explicaţii cu privire la acuzaţiile de plagiat, adăugând că acesta ar trebui să se afle pe lista membrilor Guvernului care vor fi remaniaţi.

Deputaţii UDMR se vor abţine la votul privind moţiunea simplă pe Sănătate, a anunţat parlamentarul Vass Levente. "Ajung unui prim-ministru sau chiar unui ministru al Sănătăţii nouă luni să-şi realizeze programul?", a explicat reprezentantul UDMR, conform Agerpres.

La rândul său, deputatul USR Rareş Pop a afirmat că ministrul Florian Bodog, în loc să rezolve problemele din sistem, a fost "într-o singură luptă, cea a plagiatului", acest motiv fiind suficient pentru a demisiona din funcţie.

PMP acordă cartonaşul roşu pentru activitatea de până acum a Ministerului Sănătăţii, a declarat şi deputatul PMP Petru Movilă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.