Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Camerun: Dublu atentat sinucigaş în nordul ţării

camerun

Cel puţin cinci persoane şi-au pierdut viaţa sâmbătă seară într-un dublu atentat sinucigaş comis de două femei la Dabanga, în Extremul Nord al Camerunului, a informat guvernatorul acestei regiuni, citat de AFP. 

"Două femei s-au aruncat în aer în jurul orei 18.00" la Dabanga, a declarat Midjiyawa Bakary, guvernatorul regiunii Extremul Nord. 

"Bilanţul provizoriu este de şapte morţi, dintre care cele două kamikaze", a adăugat el. Potrivit aceleiaşi surse, doi militari aflaţi în misiune în cadrul luptei contra grupării islamiste Boko Haram au fost "grav răniţi" în cursul dublului atentat. 

Prima femeie kamikaze şi-a detonat încărcătura explozivă în interiorul unde locuinţe, iar a doua "în apropierea unui atelier de sudură", a explicat Midjiyawa Bakary. 

Dabanga este un mic oraş de tranzit pe drumul care duce spre Kousseri, lângă graniţa cu Ciadul. Localitatea a fost pentru prima dată vizată de un atentat-sinucigaş. 

În urmă cu o săptămână, patru femei kamikaze s-au aruncat în aer în apropiere de Fotokol, în aceeaşi regiune din Camerun, unde acţionează Boko Haram, omorând cinci persone, dintre care unui lider local. 

Fotokol este frecvent ţinta atacurilor comise peste graniţă de Boko Haram. La 9 noiembrie, trei civili şi-au pierdut viaţa în cursul unui atentat sinucigaş comis de două femei în apropiere de o moschee din localitate. 

În total, cel puţin 100 de persoane şi-au pierdut viaţa din luna iulie în regiunea Extremul Nord din Camerun în peste 20 de atentate atribuite islamiştilor nigerieni. 

Atentatele sunt rar revendicate de Boko Haram care recurge frecvent la tinere pentru a comite atentate sinucigaşe, mai scrie AFP.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.