Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Campania republicană este o rușine pentru SUA, spune John Kerry

kerry

Secretarul de stat american John Kerry a afirmat că retorica din campania pentru învestitura republicană în cursa pentru Casa Albă este o 'ruşine' pentru SUA, după declaraţii polemice ale principalilor candidaţi, Donald Trump şi Ted Cruz, relatează AFP.

Întrebat duminică la postul de televiziune CBS în legătură cu reacţiile de care are parte de la diverşi oficiali în timpul deplasărilor sale în străinătate, Kerry a spus că, "ţinând cont de anumite întrebări" care i se pun, "este clar că ceea ce se întâmplă este o ruşine pentru ţara noastră".

El a făcut referire la apelul lui Donald Trump pentru interzicerea intrării în SUA a tuturor musulmanilor şi la justificarea acestuia pentru simularea înecului, o formă de tortură, dar şi la propunerea senatorului Ted Cruz ca poliţia să supravegheze cartierele cu musulmani.

Oficialilor din alte ţări "nu le vine să creadă, sunt şocaţi (...) şi nu ştiu spre ce se vor îndrepta SUA", a explicat şeful diplomaţiei americane, adăugând că "acest lucru îi tulbură în legătură cu fermitatea şi seriozitatea noastră".

Încă din luna decembrie John Kerry a spus că propunerea lui Donald Trump de a le interzice accesul musulmanilor pe teritoriul SUA "pune în pericol securitatea naţională" a ţării, informează agerpres.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.