Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Campanie masivă de arestări în Rusia în rândul adepților Statului Islamic

FSB

Preşedintele republicii ruse Cecenia, Ramzan Kadîrov, a anunţat duminică arestarea a peste 50 de rebeli cu legături cu Statul Islamic, printre cei reţinuţi aflându-se şi un 'terorist deosebit de periculos', transmit AFP şi Reuters.

Vezi și: Rusia mută strategic în Siria, în dauna intereselor occidentale

Vezi și: Tensiune în Balcani: Un tren a fost aproape să provoace un conflict armat în Kosovo/ FOTO-VIDEO

Forţele de securitate cecene au efectuat sâmbătă o amplă operaţiune împotriva unui grup armat condus de la distanţă de un combatant cecen în Siria, a afirmat Kadîrov, pe contul său de Instagram. 

'Acum, grupul a fost în întregime neutralizat şi peste 50 dintre membri au fost aduşi la comisariate', a mai declarat Kadîrov, în textul care însoţeşte o înregistrare video în care îi apostrofează pe rebelii arestaţi. 

Printre aceştia se află şi Imran Datsaiev, un 'terorist deosebit de periculos', care a aruncat o grenadă împotriva forţelor de ordine înainte de a fi fost capturat viu, a mai spus liderul cecen, potrivit căruia Datsaiev a ucis în noiembrie un poliţist. 

Cel puţin 7.000 de cetăţeni ai fostei URSS, printre care circa 2.000 de ruşi, s-au alăturat grupărilor jihadiste în Irak şi Siria, mai ales Statului Islamic, potrivit Serviciului Federal rus de Securitate (FSB). Majoritatea lor sunt originari din Caucazul rus. 

După primul război din Cecenia (1994-1996), rebeliunea cecenă s-a islamizat treptat. În iunie 2015, rebeliunea armată islamistă din Caucazul rus a jurat credinţă Statului Islamic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.