Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Campanie ŞOC a extremiştilor italieni împotriva refugiaţilor / FOTO

Activişti ai unui grup de extremă dreapta italian, CasaPound, au desfăşurat în noaptea de luni spre marţi zeci de bannere în întreaga ţară pentru a-şi arăta dispreţul faţă de refugiaţi, în plină controversă declanşată de ordinul executiv antiimigraţie semnat de preşedintele american Donald Trump, transmite AFP, potrivit agerpres.

content-image

'Cine fuge de război, abandonându-şi părinţii, soţia şi copiii nu merită respect', stătea scris pe bannerele instalate în marile oraşe, dar şi în mici localităţi, din nordul până în sudul Italiei, aşa cum arată fotografii postate de CasaPound pe Facebook.

'Poate că unora mesajul nostru li se va părea şocant. Dar toţi cei care nu şi-au făcut din ipocrizie stindard ştiu că nu e posibil să-i pui pe acelaşi plan pe cel care îşi abandonează ţara şi familia şi pe cel care luptă pentru libertatea poporului său', a susţinut CasaPound într-un comunicat.

Grupul, moştenitor al fascismului italian, susţine că are 6.000 de activişti şi numără câţiva aleşi locali, dar rămâne cu totul marginal la nivel naţional. În ultimii ani, CasaPound s-a apropiat de Liga Nordului, partidul antieuro şi antiimigraţie condus de Matteo Salvini.

ALERTĂ - Theresa May a anunţat data în care Marea Britanie SE RUPE de Europa

Acesta din urmă, foarte prezent pe reţelele sociale, şi-a exprimat de altfel un sprijin apăsat pentru ordinul executiv antiimigraţie semnat de Donald Trump, criticându-i cu virulenţă pe opozanţi.

'Americanii au votat, Trump a câştigat şi a făcut ce a promis. Manifestanţii împotriva preşedintelui sunt de rea-credinţă, nu acceptă democraţia', a scris Salvini pe Twitter.

'UE, ONU, Merkel, Soros, Zuckerberg, Starbucks, jurnaliştii, judecătorii, celebrităţile snoabe, islamul: toţi împotriva lui Trump. Cum să nu-l iubeşti?', a adăugat liderul Ligii Nordului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.