Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Campioanele europene la tenis de masă vor fi premiate de MTS cu câte 37.000 de lei

www.ziuaconstanta.ro
Marius Dunca

Jucătoarele de tenis de masă Eliza Samara, Daniela Dodean Monteiro și Szocs Bernadette vor fi premiate de MTS cu câte 37.000 de lei fiecare pentru medalia de aur câștigată în proba pe echipe la Campionatele Europene de la Luxemburg, a declarat, pentru Agerpres, ministrul Marius Dunca.

"Fetele noastre au scris istorie cu performanța lor la Europene, câștigând medalia de aur după 12 ani. Suntem toți mândri de ceea ce au realizat. Pentru reușita lor vor fi premiate de Ministerul Tineretului și Sportului cu 37.000 de lei fiecare. Banii vor fi virați după rectificarea bugetară, mai exact până în 15 noiembrie", a spus, miercuri, Marius Dunca.

Daniela Dodean Monteiro, Eliza Samara, Szocs Bernadette și antrenorul Viorel Filimon au fost felicitați, miercuri, de secretarul de stat Cosmin Butuza în cadrul unui eveniment organizat la sediul Ministerului Tineretului și Sportului. "Mulțumesc pentru ceea ce ați făcut pentru România. Ne-ați făcut încă o dată mândri că suntem români", a spus Cosmin Butuza, care le-a oferit celor trei campioane europene câte un buchet de flori.

Președintele Federației Române de Tenis de Masă, Cristian Romanescu, a declarat, miercuri, că speră ca cele trei sportive să aducă României o medalie și la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020. "În ultima perioadă de timp lucrurile s-au schimbat, iar atitudinea celor care conduc sportul românesc s-a modificat față de Federația Română de Tenis de Masă. Și nu numai partea financiară a fost substanțial mărită, ci și atitudinea celor care conduc destinele sportului. Pentru lucrul acesta mulțumesc Ministerului Tineretului și Sportului. Fetele noastre sunt de aur, la fel și antrenorii noștri sunt de aur. Trebuie să recunoaștem că tenisul de masă românesc a ajuns să fie cam cel mai bun din Europa. Sunt convins că la următoarele Jocuri Olimpice România va obține o medalie, sperăm să fie cât mai strălucitoare", a afirmat Romanescu.

Antrenorul echipei naționale feminine de tenis de masă a României, Viorel Filimon, a declarat că în cei 12 ani de la ultimul titlu european câștigat în proba pe echipe a simțit în multe rânduri că bate pasul pe loc deoarece celelalte țări europene au naturalizat multe jucătoare chineze. "A trebuit să așteptăm 12 ani pentru a recâștiga titlul european în proba pe echipe. Să formezi o echipă este destul de greu pentru că un jucător ca să atingă nivelul de înaltă performanță trebuie să munceacă peste 10 ani. Din 2005, de la ultimul titlu câștigat, din echipa noastră mai face parte doar Eliza, care avea atunci 16 ani. În acești 12 ani am mai jucat 4 finale europene, dar de fiecare dată a trebuit să ne mulțumim cu locul 2 pentru că alte țări din Europa naturalizau chinezoaice și munca noastră pe undeva bătea pasul de loc. De aceea acum sunt foarte mândru de acest rezultat. Sper să nu fie o întâmplare și să confirmăm la Mondiale și la Jocurile Olimpice", a precizat Filimon.

Echipa feminină de tenis de masă a României, formată din Daniela Dodean Monteiro, Elizabeta Samara și Bernadette Szocs, a cucerit, la 17 septembrie, medaliile de aur la Campionatele Europene de la Luxemburg după ce a învins în finală Germania, cu scorul final de 3-2. Acesta este cel de-al patrulea titlu european pe echipe la feminin pentru România, după cele din 1992 (Stuttgart), 2002 (Zagreb) și 2005 (Aarhus).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.