Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Canada vrea un acord comercial cu Regatul Unit

StudyAbroad.com
canada

Premierul canadian Justin Trudeau a declarat miercuri că doreşte un acord comercial cu Regatul Unit după ieşirea acestei ţări din Uniunea Europeană, transmite AFP. "Vom continua să căutăm modalităţi de întărire a relaţiilor noastre comerciale" cu Londra, a spus Trudeau într-o conferinţă de presă. "Regatul Unit rămâne un prieten, un aliat şi un partener economic şi vom conlucra, desigur, pe durata tranziţiei".

Prim-ministrul a reamintit importanţa acordului de liber schimb între Canada şi Uniunea Europeană (CETA), negociat înainte de declanşarea Brexit. Regatul Unit este cel mai mare partener economic al Canadei în Europa. Schimburile bilaterale sunt la nivelul de 17,8 miliarde de dolari anual, iar un acord comercial bilateral a fost deja menţionat ca posibilitate de către ministrul britanic pentru comerţul exterior, Liam Fox, în ianuarie. Omologul său canadian, Francois-Philippe Champagne, a apreciat că negocierea unui astfel de acord este prematură, dar CETA poate fi o bază solidă pentru conturarea viitoarei înţelegeri, conform Agerpres.

Chiar dacă nu poat avea loc negocieri oficiale înainte de ieşirea efectivă a Regatului Unit din UE, între Londra şi Ottawa au avut deja loc contacte. Canada este membră a Commonwealth, iar regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii este oficial şeful statului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.