Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Canada 'FIERBE': Premierul Trudeau, ANCHETAT pentru conflict de interese

National Post
Justin Trudeau

Justin Trudeau este primul premier canadian în exerciţiu anchetat pentru conflict de interese, transmite Reuters.

Comisarul federal pentru conflicte de interese şi etică, Mary Dawson, i-a scris unui parlamentar conservator, în 13 ianuarie, că a "început o examinare" pentru a determina dacă Trudeau a încălcat legea conflictelor de interese, printr-o călătorie pe insula privată din Bahamas a lui Aga Khan, liderul sectei musulmane a ismailiţilor. Actualul Aga Khan, prinţul Shah Karim Al Husseini, este un prieten al familiei Trudeau. Fundaţia Aga Khan din Canada este înregistrată ca agenţie de lobby.

Citește și: A fost ARESTAT autorul atentatului din noaptea de anul nou de la Istanbul: Operațiune de AMPLOARE

Regulile de etică aplicabile în cazul vacanţei în Bahamas au fost instituite chiar de Trudeau, în 2015. Mai exact, membrilor guvernului le este interzis să călătorească cu aeronave private fără aprobarea comisarului Dawson. Prim-ministrul şi-a făcut vacanţa de anul nou pe insula Bell, proprietatea lui Aga Khan, unde a ajuns cu elicopterul acestuia.

Trudeau mai este anchetat şi pentru fondurile strânse de Partidul Liberal, pe care îl conduce. Precedentul guvern liberal şi-a încheiat mandatul în 2006 cu un scandal legat de sponsorizări, acuzaţii de corupţie şi deturnare de fonduri către susţinătorii din provincia Quebec, anunță Agerpres.

Un purtător de cuvânt al premierului a anunţat că acesta va răspunde oricăror întrebări ale comisarului. De asemenea, Trudeau şi-a anulat participarea la Forumul Economic Mondial de la Davos şi a început un turneu prin întreaga ţară. "Prea puţin şi prea târziu", a comentat Duff Conacher, co-fondator al Democracy Watch, o organizaţie neguvernamentală care promovează reformele democratice şi responsabilitatea guvernamentală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.