Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Canada nu va încerca să oprească venirea migranţilor din SUA ce se tem că Trump îi va expulza, anunţă premierul Trudeau

National Post
Justin Trudeau

Premierul Canadei, Justin Trudeau, a reafirmat miercuri că această ţară nu îşi va schimba sistemul migrator, deşi tot mai mulţi migranţi îi traversează graniţa ilegal venind dinspre SUA, după ce preşedintele Donald Trump a ameninţat că-i va expulza, informează agenţia EFE. Trudeau a precizat că nu va revizui acordul privind ţara terţă sigură, încheiat cu SUA. În virtutea acestei înţelegeri, un străin aflată într-una dintre aceste două ţări nu are dreptul să ceară refugiu în cealaltă, dar în Canada acordul nu se aplică dacă solicitantul de azil intră în ţară în mod ilegal.

De această ultimă prevedere au profitat mii de migranţi aflaţi în SUA şi care au trecut ilegal frontiera în Canada după ce Donald Trump a devenit preşedinte şi a promis măsuri împotriva imigranţilor ilegali. După ce au fost arestaţi de poliţia canadiană, ei au cerut imediat azil. 'Canada este o societate deschisă şi primitoare, pentru că avem încredere în sistemul nostru' migrator, a spus miercuri premierul Trudeau, el susţinând totodată că 'securitatea canadienilor este asigurată', conform Agerpres.

Şeful executivului de la Ottawa a răspuns astfel criticilor unei deputate din opoziţie membră a Partidului Conservator, Michelle Rempel, care l-a acuzat că încurajează intrarea ilegală în ţară a solicitanţilor de azil cărora 'le dă speranţe deşarte'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.