Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Canada va impune sancţiuni împotriva lui Maduro şi a altor oficiali venezueleni

teleSUR
Maduro

Canada va impune sancţiuni ţintite împotriva a 40 de oficiali venezueleni, inclusiv preşedintele Nicolas Maduro, pentru 'comportament antidemocratic', a anunţat vineri Ministerul de Externe, potrivit Reuters. Decizia Canadei, care urmează o măsură similară a SUA, vine după luni de proteste împotriva regimului Maduro, soldate cu moartea a cel puţin 125 de persoane. Criticii spun că Maduro a aruncat Venezuela în cea mai gravă criză economică din istorie şi a adus-o în pragul dictaturii.

"Canada nu va fi indiferentă în timp ce guvernul din Venezuela îşi privează poporul de drepturile sale democratice fundamentale", a precizat într-un comunicat ministrul de externe Chrystia Freeland. Printre măsuri se numără îngheţarea activelor oficialilor venezueleni şi interdicţia pentru canadieni de a avea orice fel de afacere cu ei.

Măsurile sunt "un răspuns la căderea tot mai puternică în dictatură a guvernului din Venezuela", a precizat Canada, conform Agerpres. SUA au impus la sfârşitul lunii iulie sancţiuni împotriva lui Maduro şi a altor circa 30 de oficiali.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.