Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cancelarul Austriei a prezentat un program de creştere pe 10 ani, prin reducerea imigraţiei

austria harta

Cancelarul austriac, social-democratul Christian Kern, a prezentat un program pe următorii 10 ani axat pe crearea de locuri de muncă, creşterea investiţiilor publice şi taxarea companiilor multinaţionale, informează joi Reuters şi Xinhua. Planul constituie o tentativă de recâştigare a votanţilor care s-au îndreptat spre Partidul Libertăţii (FPO), de extremă dreapta, al cărui candidat a fost la un pas de a câştiga alegerile prezidenţiale din 2016, şi care conduce în sondaje, pe fondul îngrijorărilor legate de imigraţie şi de şomaj.

Printre măsurile din program se află şi unele controversate, precum restrângerea imigraţiei din statele mai sărace ale Uniunii Europene, ceea ce contravine legislaţiei europene în vigoare. 'Celor care nu mai cred în noi, celor care sunt dezamăgiţi de noi, celor care sunt poate furioşi, (le spun că) le aud mesajul şi le înţeleg dezamăgirea', a declarat Kern miercuri, într-un discurs la care au asistat sute de susţinători în oraşul Wels, cel mai mare condus de un primar al FPO şi un fost bastion social-democrat. 'Începând de astăzi vom schimba cursul', a mai spus cancelarul, anunţând obiectivul creării a 200.000 de locuri de muncă la orizontul lui 2020.

Planul său de 166 de pagini include, între altele, creşterea salariului minim, dar şi măsuri în domeniul sănătăţii. În discurs, Kern s-a referit la imigraţia din estul Europei, angajându-se să ceară măsuri de restrângere a practicilor prin care companii pot trimite lucrători europeni în Austria fără a plăti integral impozite în această ţară. 'Avem o situaţie în care aceste ţări est-europene îşi exportă şomajul în Austria', a afirmat cancelarul Kern, susţinând că va face presiuni în UE pentru ca aceşti cetăţeni străini să aibă acces pe piaţa muncii din Austria doar în sectoarele cu un evident deficit de personal, conform Agerpres.

Planul său propune, de asemenea, aplicarea unei taxe 'punitive' de peste 25% companiilor care îşi exportă profiturile în alte state europene pentru a evita plata impozitelor în Austria. Mandatul actualei coaliţii de guvernare de la Viena expiră în toamna lui 2018, iar Kern a dezminţit speculaţii persistente cu privire la destrămarea alianţei social-democraţilor cu Partidul Poporului (OVP) în 2017 şi convocarea de alegeri anticipate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.