Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cancelarul german şi preşedintele chinez doresc să promoveze liberul schimb

angela merkel refugiati

Cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele chinez Xi Jinping au convenit joi, în cadrul unei convorbiri telefonice, să 'promoveze liberul schimb', pe fondul unor tensiuni legate de discursul protecţionist al preşedintelui american Donald Trump, potrivit unui comunicat al cancelariei germane citat de AFP. Cei doi lideri intenţionează să 'continue să lucreze împreună, în special în cadrul preşedinţiei germane a G20' , a precizat purtătorul de cuvânt al Angelei Merkel, în ajunul primei întrevederi a cancelarului german cu preşedintele SUA Donald Trump şi a deschiderii unei reuniuni a miniştrilor de finanţe din G20.

Acest schimb scurt vizează, de exemplu, posibila contribuţie a industriei auto germane la 'dezvoltarea mobilităţii electrice în China' în contextul în care persistă întrebări cu privire la impactului real al alegerii lui Donald Trump asupra schimburilor internaţionale, dincolo de discursurile sale din campanie. Potrivit ediţiei de joi a cotidianului economic german Handelsblatt, ţările din G20, a cărui reuniune la nivel de miniştri ai finanţelor are loc vineri şi sâmbătă la Baden Baden (vestul Germaniei), au opinii diferite cu privire la menţionarea sintagmei 'liber schimb' în comunicatul final, conform Agerpres.

Mai multe ţări, între care Franţa, Brazilia sau Singapore, intenţionează să reafirme acest principiu, în timp ce SUA se opun, notează publicaţia citată. Germania ar fi încercat să găsească un compromis propunând o 'listă de principii', fără însă a obţine o unanimitate cu privire la formularea lor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.