Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Când ar putea intra în vigoare legea salarizării unitare: Anunţul ministrului Muncii

Olguta Vasilescu

Ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, speră ca Parlamentul României să se miște "suficient de repede" și să treacă din nou legea salarizării unitare, în cazul în care președintele României nu o va promulga și o va retrimite în Parlament, însă menține termenul de adoptare la 1 iulie.

Citește și: Ana Maria Pătru ameninţă cu înregistrări care vor cutremura viaţa politică şi justiţia: 'Am multe'

"Ce plan de rezervă ar putea să fie, dacă președintele e nemulțumit și o întoarce? Eu sper că Parlamentul României se va mișca suficient de repede, să o treacă din nou prin Comisie și prin Plen ca să putem să o adoptăm de la 1 iulie. Dacă nu se poate adopta de la 1 iulie, să o adopte de la 1 august, adică o să intre în vigoare cu data de 1 august, dar eu sper să nu fie cazul. Adică chiar nu văd care ar putea să fie nemulțumirea președintelui Klaus Iohannis, pentru că din câte am înțeles, s-a manifestat doar în legătură cu administrația publică locală. Gândiți-vă și dumneavoastră că tot ce înseamnă organizații profesionale ale primarilor, președinților de consilii județene, absolut toată lumea, în unanimitate, a votat ca să se facă această descentralizare financiară, dar știți care e culmea? Acum câțiva ani, aceleași sindicate, care vin acum și spun că vor protesta în stradă, au făcut o cerere la Avocatul Poporului ca Legea 284 să fie atacată la Curtea Constituțională, tocmai pentru că nu respecta acel principiu al autonomiei locale și al autonomiei financiare", a mai spus Olguța Vasilescu, potrivit Agerpres.

Citește și: SURSE - Operațiunea Remanierea ÎNCINGE spiritele între locotenenții lui Dragnea

Amendamentele pe proiectul Legii cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice au intrat luni, la ora 17:00, în dezbateri în Comisia pentru muncă și Protecție Socială din Camera Deputaților, iar acestea vor continua marți de la ora 9:00.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.