Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Când frica blochează creierul

Cristian Bodea

Vă mai amintiți de ”Pledoiu”, mare jurist la U.M. PNL, fost ministru al Justiției la PDL și făcătorul actualului Cod penal inchizitorial? Ei bine, în ședința de ieri a Comisiei Juridice, omul (fost avocat)  declara sincer că nu are contestații de făcut la respingerea cererii DNA pentru ”urmărirea penală” a Rovanei Plumb, deci era de acord că este o făcătură politică, un rahat juridic, un abuz la adresa democrației. Însă, ca deputat al lui Iohannis, a ținut să avertizeze că, dacă duduia pesedistă nu e aruncată în ghearele Kodruței, vom fi aspru urecheați în MCV. De stăpânii de la Bruxelles, asmuțiți de vrăjitoarea Macovei ”Nas-Roșu”.

Ministresa PSD nu mi-a plăcut niciodată, dar nu e nimic ilegal în actele alea. Dacă e să fie, e prin alte părți. Doar că procurorul nu e ziarist, să acuze pe baza de supoziții. Nu ai probe, nu ai caz! Mai stai și sapă! Altfel, pici de fudul.

Însă, ăsta micu a scăpat un porumbel relevant! Adică, avem plan de băgat oameni la pușcărie, doar ca să ne facem că muncim... juridic? Acesta e rolul MCV, să ne decimeze demonstrativ? Și asta e scopul #rezist, să ne cumpărăm liniștea făcând pe placul unora mai mari și mai tari? Sacrificând pe unii dintre noi? Știți cum sună asta? Ca împăratul care își dă fiica balaurului să o mănânce, doar ca să își salveze regatul. Îi plânge ochiul de om, dar îi rânjește ochiul de lup!

Acum înțeleg de ce a spus Iohannis cu atâta siguranță că prezumția de nevinovăție nu se aplică la politicieni. Cei de la Înalta Poartă de la Bruxelles au făcut adnotări pe Constituția noastră și au suspendat părți importante din ea. Și, știind că suntem săraci lipiți pământului, au decis să ne scutească de cheltuielile unui referendum. Frau Merkel i-a dat ciorna sasului, cu o palmă peste ceafă, să știe cine îi învârte cheița. Iar el, ca un bun robot, repetă doar ce i s-a programat.

Nu-s ei de vină, săracii! Creierul nu rezistă la frică...

 

 

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.