Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Când se aşteaptă liderii vechiului PDL să ajungă la guvernare - surse

pnl pdl

Alina Gorghiu, noul copreşedinte al PNL, a anunţat că ar fi "nefiresc şi neonorant" ca social-democraţii să mai fie lăsaţi la guvernare. În cealaltă tabără din noul PNL, cea care provine din fostul PDL, aşteptările de intrare la guvernare nu sunt atât de optimiste.

Liderii PDL nu se aşteaptă ca aliaţii PSD să se reorienteze înainte de 2016. "Parlamentarii ăia care primesc câte ceva de la Guvern nu vor renunţa aşa uşor, de dragul poporului. Nu cred că va cădea Guvernul Ponta înainte de 2016. Eu sunt un tip realist. Nici măcar de alegeri anticipate nu putem vorbi. Ponta, cât rămâne la guvernare, chiar dacă îşi întăreşte structurile, electoral cade. Aşteptarea oamenilor de schimbare va fi totală în 2016. Imaginea preşedintelui rămâne puternică, în timp ce imaginea Guvernului Ponta cade. S-ar putea ca Ponta să vrea să renunţe la guvernare, nu parlamentarii care îl susţin. Asta ar fi singura posibilitate ca PNL să ajungă la guvernare şi să formeze un Guvern minoritar", a declarat, pentru stiripesurse.ro, unul dintre prim-vicepreşedinţii noului PNL, provenit din vechiul PDL.

Potrivit altor surse, liderii PNL se tem şi pericolul de a deconta măsurile Guvernului Ponta în domeniul bugetar. Ajunşi la guvernare prea devreme, liberalii ar putea fi obligaţi să ia câteva măsuri nepopulare, mai ales că în 2015 se înregistrează un vârf de plată a datoriei externe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.