Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Când vom avea un nou ministru al Justiţiei: Anunţul lui Călin Popescu Tăriceanu / VIDEO

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Dragnea Tariceanu Dragnea

Protestele împotriva OUG 13 şi a Guvernului Sorin Grindeanu au făcut prima victimă. Florin Iordache şi-a dat demisia de la Justiţie, iar interimatul este asigurat de Ana Birchall. Nu pentru mult timp. Şeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu anunţă că, în cel mai scurt timp, PSD şi ALDE vor propune un nou ministru.

Citeşte şi: Călin Popescu Tăriceanu răspunde Comisiei Europene: 'Nu vom avea deficitul anunțat' / VIDEO

"Premierul are o marjă de acţiune foart largă. A fost o decizie bazată pe decizia ministrului de a se retrage. Există un termen legal cât se poate asigura un interimat. Nu vom aştepta însă 45 de zile pentru susţinerea unui nou ministru. E şi interesul premierului să aibă un minister cu ministru plin.", a spus Tăriceanu.

Şi asta nu e tot. Tăriceanu spune că este de acord ca legile să fie studiate mai mult timp de către parlamentari pentru că, printre noii aleşi sunt foarte mulţi la primul mandat.Liderul ALDE a lansat şi un nou atac la Klaus Iohannis: "Este de subliniat pentru că am văzut că sunt anumite instituţii şi persoane, şi aici mă refer la CSM şi la preşedintele Klaus Iohannis care par să nu cunoască Constituţia şi principiul controlului şi echilibrului reciproc al puterilor în stat şi cât şi principiul separarii puterilor în stat. Cred că este nevoie de o clarificare pentrur opinia publică, care să înţeleagă că Parlementul este unica autoritate legiuitoare din România şi alte ingerinţe nu pot fi acceptate. Cererile unora dintre colegi de a avea o dezbatere, pot fi acceptate. Sunt mulţi parlamentari noi care nu cunosc constituţia. Le dăm timp. E în vigoare acel regulament, dar nu am stabilit încă o întâlnire între PSD şi ALDE", a mai spus Tăriceanu.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.