Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Când vor avea loc alegerile locale: Decizia Autorității Electorale

AEP

Autoritatea Electorală Permanentă a lansat în dezbatere publică şase proiecte de hotărâre de Guvern, unul dintre acestea vizând stabilirea datei de 5 iunie pentru organizarea alegerilor locale. Un alt proiect vizează calendarul acţiunilor din perioada electorală a alegerilor locale.

Citeşte şi: ALARMANT Milioane de migranţi urmează să ajungă în Europa

Astfel, cel târziu până la 22 martie, trebuie numerotate circumscripţiile electorale judeţene şi a circumscripţiei electorale a municipiului Bucureşti, iar până la 24 martie a celor din fiecare judeţ şi din fiecare sector al Capitalei. Până la 25 martie ar trebui adusă la cunoştinţă data şedinţei pentru tragerea la sorţi a judecătorilor în Biroul Electoral Central, care ar trebui să aibă loc pe 26 martie, iar o zi mai târziu să fie ales preşedintele BEC şi locţiitorul acestuia. BEC ar trebui completat cel târziu până la 28 martie cu preşedintele şi vicepreşedinţii AEP, cu câte un reprezentant al partidelor politice, al organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care au grup parlamentar propriu în cel puţin una din Camerele Parlamentului şi al grupului parlamentar al minorităţilor naţionale din Camera Deputaţilor.

Citeşte şi: Vineri va fi grevă pe Aeroportul Otopeni

Până pe 6 aprilie, partidele, alianţele şi organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale trebuie să comunice semnele electorale către Biroul Electoral Central. Proiectul de hotărâre mai stipulează că cel târziu până la 12 aprilie trebuie comunicat de către AEP numărul de alegători rezultat din Registrul electoral şi din listele electorale complementare. Depunerea candidaturilor la alegerile locale va avea loc cel târziu până pe 26 aprilie. Candidaturile vor rămâne definitive la 4 mai. Campania electorală pentru acest scrutin va începe pe 7 mai şi se va încheia pe 4 iunie la ora 7,00. Buletinele de vot vor fi tipărite până pe data de 26 mai. Votul va începe pe 5 iunie, la ora 7,00, şi se va încheia la ora 21,00. Celelalte proiecte de hotărâre prevăd numerotarea celor 42 de circumscripţii electorale, stabilirea măsurilor tehnice necesare organizării şi desfăşurării scrutinului, cheltuielile necesare pregătirii şi desfăşurării alegerilor locale, preconizate pentru AEP la 11.218.000 de lei, şi aprobarea modelelor şi a condiţiilor de tipărire ale buletinelor de vot.

Citeşte şi: ȘOCANT Ce îi făcea o femeie din Giurgiu fetiței sale de 11 luni

Cele şase proiecte de hotărâri ale Guvernului referitoare la alegerea autorităţilor administraţiei publice locale au fost lansate marţi în dezbatere publică. Potrivit unui comunicat al AEP observaţiile şi propunerile legate de aceste proiecte de hotărâri pot fi transmise la adresa de email office@roaep.ro, în termen de 15 zile calendaristice de la data afişării lor, spun cei de la Agerpres.

Vezi şi: Preşedintele Franţei vine în România

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.