Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cand vrea Ponta sa aderam la euro si de ce

ponta ganditor

Premierul Victor Ponta și Guvernatorul Băncii Naționale Mugur Isărescu au discutat joi cu presedintele Klaus Iohannis despre procesul aderării României la zona euro. Dezbaterile au avut loc la Palatul Cotroceni, la initiativa sefului statului.

Oficialii urmeaza sa stabileasca exact responsabilitățile economice și instituționale ale procesului de trecere la euro, conform angajamentelor asumate de Guvern în cadrul Programul de Convergență 2015-2018. Premierul Victor Ponta are insa un alt plan. Acesta si-ar dori ca tara noastra sa adere la moneda europeana in 2019, atunci cand Romania va avea si presedintia EU.

Citeste si: Ce au discutat Iohannis, Ponta si Isarescu. Partidele chemate la consultari

"‎România‬ îşi doreşte să intre în zona euro în a doua parte a anului 2019. Este un moment simbolic pentru că tot atunci România va avea preşedinţia ‪‎UE‬. Dar avem câţiva paşi esenţiali pe care trebuie să-i facem pentru a atinge acest obiectiv.

În primul rând, avem nevoie de un ‪consens‬ politic de care să ne ţinem până în 2019. În al doilea rând, de implicarea în acest proiect a reprezentanţilor lumii ‪economice‬: patronate, IMM-uri şi sindicate. Oamenii trebuie să înţeleagă ce înseamnă trecerea la euro, care sunt avantajele şi dezavantajele," scrie premierul pe pagina sa de facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.