Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum s-au vândut candidații alegerilor locale din București

S-a tot vorbit despre faptul că această campanie a fost cea mai fadă de mulți ani încoace. Noile legi electorale au mutat campania propriu-zisă în perioada de precampanie, rămânând ca în ultima lună, candidații să se concentreze pe mediul online și pe televiziuni.

Dintr-o campanie în care aproape că au lipsit dezbaterile pe proiecte autentice, dar și prezentarea de soluții concrete privind problemele din oraș, voi înșirui în continuare, primele lucruri care îmi vin în minte atunci când mă gândesc la principalii candidați la alegerile locale din București.

Când mă gândesc la Alexandru Nazare, candidatul PNL, îmi vine imediat în minte sloganul sau interpretabil: „Tu cu mine suntem 1”.  Pe lângă acest lucru, trebuie să apreciez că a avut inteligența de a-l scoate din sărite pe Dan Tudorache, candidatul PSD, într-o dezbatere TV.

Cât despre candidatul social-democrat, nu știu în ce măsură a reușit să schimbe impresia lăsată după dezbaterea cu Nazare, de la Realitatea TV. Și chiar dacă ratingurile sunt în scădere, locuitorii Sectorului 1 sunt mari consumatori de tv, spre deosebire, să zicem, de cei din Sectorul 6.

Pe Laura Chiriac (ALDE) mi-o amintesc prin sloganul „Cu mâinile curate”, slogan care face prăpăd dacă îl citești înainte de a viziona clipul în care Sergiu Diacomatu pare să o sărute pasional în parcarea unui hotel din București.

De Eugen Tomac (PMP) îmi amintesc prin declarația conform căreia va fi de acord cu Mega Moscheea doar dacă primește dezlegare de la...Ștefan cel Mare.

Sectorul 2:

Mihai Toader (PSD) nu îmi spune nimic altceva decât... viceprimarul lui Onțanu.

De la Dan Cristian Popescu (PNL)  a rămas ideea de a ținti și comunitatea chinezilor din Sectorul 2, prin bannere electorale.

content-image

Singurul lucru care m-a făcut curioasă la campania lui Dumitru Pelican este că s-a înscris în această cursă... din partea PER.

Sectorul 3:

Primarul în funcție, Robert Negoiță, nu mi-a rămas în memorie cu nimic în această campanie. Și cred că a fost și inteligent din partea lui așa. Acesta nu putea pierde primăria decât pe motiv de DNA sau pe motiv de multe și importante gafe, pe care stând cuminte în banca lui și-a redus șansele de a le face.

Andreea Pocora (PNL) a prins valul cu scandalul din domeniul sanitar și nu o rețin decât prin ideea repetată și iar repetată că vrea să construiască un nou spital. Din păcate, mulți au promis de-a lungul timpului că vor construi noi spitale și... cu promisiunile am rămas.

Cristi Petrescu (PMP) nici nu ar fi avut ce să caute într-un astfel de articol, dacă nu ar fi avut sloganul „Cheamă-l pe Cristi”.

Sector 4:

Pe Răzvan Sava (PNL) îl rețin pentru biroul pe care și l-a instalat pe șantierul de la Piața Sudului. Dar și  pentru asocierea cu fostul primar, Cristian Popescu Piedone.

Pe Daniel Băluță îl rețin prin șansa pe care a ratat-o. Din postura de candidat face promisiunile de rigoare, ca restul contracandidaților săi. Doar că, spre deosebire de aceștia, Băluță e primar interimar și avea șansa să arate și prin fapte, o mostră din ce ar putea face din postura de primar cu mandat plin. În schimb, lucrurile au cam scăpat de sub control după debarcarea lui Piedone.

Sector 5:

Pe Marian Vanghelie îl rețin, din păcate, cu multe lucruri. Deși mai sper din când în când că acesta există numai în imaginația mea și că un astfel de personaj nu a fost primar timp de 15 ani într-un sector din capitala României.

Când aud de Ovidiu Raețchi îmi vine imediat în minte sceneta pusă la cale de PSD, prin care acesta a fost huiduit în Ferentari de membri de partid, camuflați în cetățeni.

Primul lucru la care mă gândesc când spun Daniel Florea (PSD) este că, ținând cont de trecutul social-democrat, cândva glorios, al lui Vanghelie , preferam de o mie de ori să candidez independentă în Sectorul 5, decât cu PSD-ul în spate.

Sector 6

Primul lucru la care mă gândesc când aud numele lui Horia Mironescu, este Rareș Mănescu. Da, acela care cică a fost primar în ultimii patru ani.

Când aud de independentul Ștefan Florescu, îmi imaginez un Vanghelie ar Sectorului 6.

Din orice ar fi spus Gabriel Mutu, candidatul PSD, aș fi reținut că pot, oricând, vorbi cu...Mutu.

content-image

Acum, bineînțeles că sunt mult mai multe lucrurile care pot fi spuse despre candidații acestei campanii, dar, ca oriunde în publicitate, primele secunde sunt cruciale. Și cam acestea sunt lucrurile care îmi vin prima dată în minte, atunci când vorbim despre candidații noștri de la sectoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.