Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Candidaţii PNL din Oltenia se angajează să susţină proiectele de infrastructură de transport

PNL

Candidaţii Partidului Naţional Liberal din judeţele Regiunii de Dezvoltare Sud-Vest Oltenia (Dolj, Gorj, Olt, Mehedinţi şi Vâlcea) vor semna un angajament prin care îşi asumă susţinerea, cu toate mijloacele parlamentare şi legislative disponibile, pentru proiectele de infrastructură de transport din această regiune, a informat Biroul de presă al PNL. "Statisticile noastre arată că investiţiile în infrastructură se concentrează în Transilvania, Muntenia şi prea puţin în Moldova şi Oltenia. În Oltenia, practic, infrastructura nu există, în condiţiile în care nu poate satisface necesităţile cetăţenilor sau ale producătorilor. Lipsa logisticii în privinţa transportului a dus la scăderea potenţialului investiţional în zonă şi implicit la lipsa locurilor de muncă. Nu există nicio autostradă sau drum de mare viteză care să traverseze Carpaţii şi să lege rapid această zonă de restul ţării noastre", au precizat candidaţii PNL din judeţele amintite.

Pe de altă parte, conform Master Planului de Transport al României şi Strategiei de Dezvoltare teritorială a României - România Policentrică 2035, Oltenia reprezintă o regiune de interes, cu o serie de proiecte de infrastructură de transport propuse pentru următorii 14 ani. Candidaţii PNL anunţă că vor milita pentru implementarea consecventă a acestor două documente, preocupându-se de identificarea resurselor financiare pentru promovare a competenţei şi profesionalismului în instituţiile responsabile.

"Avem nevoie de resurse, deoarece fondurile europene vor acoperi numai aproximativ 55% din investiţiile din Master Plan. Cealaltă parte din sumă va proveni fie de la buget, fie prin modalităţi mai puţin folosite până acum: parteneriat public-privat, credite externe. Pentru PNL, implementarea acestor proiecte reprezintă prioritatea numărul unu, fiind singura şansă pentru stimularea dezvoltării economice şi ieşirea din sărăcie şi înapoiere", a menţionat sursa citată, conform Agerpres.

Conform Strategiei de Dezvoltare Teritorială a României sunt definite mai multe axe majore de dezvoltare, printre care şi: Bucureşti - Craiova;Craiova - Piteşti - Braşov, Craiova - Deva - Oradea, precum şi Axele cu potenţial de dezvoltare la nivel intra-regional, de-a lungul reţelelor hidrografice: Valea Mureşului şi Valea Târnavei Mari în regiunea Centru, Valea Oltului în Regiunea Oltenia, Văile Siretului, Bistriţei sau Trotuşului în Regiunea de Nord-Est. "Sunt trei axe inter-regionale care străbat Oltenia pe direcţiile Est-Vest, Nord-Sud şi Sud-Vest - Nord-Est plus o axă intra-regională Nord-Sud, de-a lungul Oltului. Pe aceste axe se vor concentra investiţiile majore de infrastructură pentru perioada 2017-2020, urmând ca în perioada 2021-2030 să fie dezvoltată axa Craiova-Timişoara (Est-Vest) şi Craiova-Calafat-Bulgaria (Nord-Sud)", mai reiese din comunicatul PNL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.