Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Candidatura care a zguduit scena politică din Japonia! Premierul și-a aflat adversarul pentru viitoarele parlamentare

Shinzo Abe

Apreciata guvernatoare a oraşului Tokyo, Yuriko Koike, a dezvăluit vineri programul noului său partid care doreşte să îl alunge de la putere pe premierul Shinzo Abe, promiţând să renunţe la energia nucleară până în 2030 şi să blocheze un proiect de majorare a TVA, relatează AFP, conform agerpres.ro

Yuriko Koike, care a zguduit somnolenta scena politică japoneză cu Partidul Speranţei pe care l-a înfiinţat, intenţionează se diferenţieze de Shinzo Abe cu proiectul său de eliminare treptată a energiei nucleare într-o ţară bântuită în continuare de coşmarul catastrofei, din 2011, de la centrala atomoelectrică de la Fukushima. 

Partidul său mai promite să renunţe la creşterea preconizată a TVA, de la 8% la 10%. Shinzo Abe a afirmat că o parte din aceste venituri suplimentare vor finanţa programe pentru copii într-o ţară afectată de scăderea natalităţii.

Guvernul trece la ANGAJĂRI MASIVE: S-au DEBLOCAT posturile în două ministere importante


Numind politica sa "Yurinomics", o aluzie la strategia "Abenomics" a adversarului ei, Yuriko Koike susţine că doreşte "să aducă speranţă Japoniei şi poporului său". 

Ea intenţionează să prezinte un număr suficient de candidaţi pentru a obţine majoritatea în Camera inferioară a Parlamentului cu prilejul alegerilor legislative de la 22 octombrie, convocate de Shinzo Abe.

Lia Olguța Vasilescu aruncă BOMBA: Schimbă definiția PENSIEI, astfel încât doar unii pensionari vor beneficia de avantaje


În mai multe rânduri, ea a spus că nu va candida, pentru a se putea concentra asupra oraşului Tokyo care urmează să găzduiască Jocurile Olimpice de Vară în 2020. 

În Japonia, legea prevede că premierul trebuie să fie membru al Parlamentului. Potenţialii alegători ai Partidului Speranţei nu ştiu pentru moment pe cine ar putea trimite prin vot la conducerea celei de-a treia economii ca mărime din lume. 

Refuzul lui Yuriko Koike de a merge până la capăt cu pariul său politic pare să îi fi redus din elanul iniţial. Partidul Liberal Democrat al lui Shinzo Abe apare ca favorit în sondaje înainte de lansarea oficială a campaniei, la 10 octombrie. 

Premierul Abe a dizolvat Camera inferioară, declanşând alegeri anticipate în speranţa de a lua prin suprindere opoziţia slăbită şi dezorganizată. El a fost devansat însă de Yuriko Koike care, cunoscută pentru simţul ascuţit al comunicării, şi-a dezvăluit partidul cu câteva ore înainte de anunţul oficial al alegerilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.