Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Candu confirmă că Șevciuk se află la Chișinău și este sub protecția autorităților moldovenești

andrian candu

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, confirmă aflarea fostului lider de la Tiraspol Evgheni Șevciuk la Chișinău și afirmă că se află sub monitorizarea autorităților moldovene. Declarațiile au fost făcute pentru presă în cadrul ședinței Parlamentului.

„Autoritățile din Republica Molova care sunt specializate pe domeniul de securitate țin situația sub control monitorizând și desfășurând toate acțiunile care sunt necesare. Se știe absolut tot și sunt implicte toate autoritățiile care trebuie să se implice. Sunt depuse maxime eforturi în așa fel în cât, pe de o parte, să respecte regulile de protecție a drepturile omului și în același timp să se respecte drepturile de securitatea Republicii Moldova”, a declarat Candu.

Speakerul mai spune că declarațiile făcute de așa numitele autorități de la Tiraspol, care vizează persoana și activitatea lui Evgheni Șevciuk, trebuie puse la îndoială. „Ce ține de deciziile așa numitor autorități din stânga Nistrului, e un mare semn de întrebare tot ce ține de așa numitele dosare penale sau imunități. Există dosare penale pe care le instrumentează autoritățile noastre, cum e Procuratura Generală, în ceea ce privește încălcarea drepturilor cetățenilor noștri ce a avea acces la propriile terenuri, de problemele u care se confruntă școlile cu predare în limba română și altele.

Ce ține de dosarul Șevciuk la Chișinău, se ocupă instituțiile Republicii Moldova responsabile”, a conchis Andrian Candu. unimedia.info menționează că presa a scris că fostul șef al regiunii transnistrene, Evgheni Șevciuk și soția sa, Nina Ștanski, trăiesc într-o casă de lux în centrul capitalei, sub securitatea personală. Șevciuk s-a refugiat la Chișinău după ce așa zisele autorități de la Tiraspol au deschis mai multe dosare penale pe numele său.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.