Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CANNES 2017 "Visages, villages" câştigă premiul l'Oeil d'or pentru cel mai bun documentar

cinemablend.com
festival cannes

"Visages, villages", un film regizat de Agnes Varda, a câştigat sâmbătă premiul l'Oeil d'or pentru cel mai bun documentar în cadrul Festivalului de la Cannes, relatează AFP preluat de agerpres.

În documentarul prezentat în afara competiţiei, tandemul format din regizoarea Agnes Varda şi artistul JR parcurge drumurile din Franţa la bordul unui camion fotografic, mergând în întâmpinarea locuitorilor din satele abandonate. "Juriul a fost atins de acest film care poveste despre consideraţia pentru celălalt prin intermediul artei", a spus preşedinta juriului, Sandrine Bonnaire. 

De-a lungul rătăcirilor lor, filmului avansează de-a lungul amintirilor lui Agnes Varda, care se deplasează, de exemplu, la mormântul fotografului Henri Cartier-Bresson şi bate şi la uşa cineastului Jean-Luc Godard, în Elveţia. 

Juriul a acordat o menţiune specială şi pentru filmul "Makala", al francezului Emmanuel Gras, deja recompensat cu marele premiu al ""La Semaine de la Critique". 

În cel de al doilea său lungmetraj, regizorul filmează un muncitor congolez care îşi împinge bicicleta spre Kinshasa pentru a vinde cărbune, "makala" în swahili. O relatare seacă, fără voci din off, cu o lumină superbă şi un sunet bun, notează AFP. 

Ediţia din 2017 a fost bogată în documentare, fiind prezentate, printre altele, "12 jours", al lui Raymond Depardon, "Napalm", al lui Claude Lanzmann, privind o poveste de dragoste în Coreea de Nord în 1958, şi "Le Vénérable W", un film al lui Barbet Schroeder despre un influent călugăr budist care predică ura. 

Al Gore a revenit la Cannes în calitate de erou al luptei pentru combaterea încălzirii globale cu o continuare a "An Inconvenient Truth", al treilea documentar cel mai vizionat în cinematografele din SUA, laureat a două premii Oscar. 

În "Promised Land", Eugene Jarecki a încercat să explice motivele "morţii visului american". Franţuzoaica Sonia Krolund a prezentat "Nothingwood", un portret al unui realizator de filme aşa-numite de serie Z din Afganistan, în timp ce actriţa britanică Vanessa Redgrave îşi face debutul în spatele camerei cu "Sea sorrow", care denunţă soarta migranţilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.