Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Capitala pierde încă un proiect important

Unul dintre pilonii pe care Gabriela Firea s-a bazat în campania electorală a fost decongestionarea traficului și modernizarea transportului public de persoane. Bucureștenilor li s-au promis parcări, benzi unice pentru RATB și noi achiziții, pentru un parc auto modern.

La mai bine de un an distanță, niciuna dintre aceste promisiuni nu a fost pusă în practică. Ne amintim cu toții experimentul nereușit cu banda unică care a apărut într-o zi de primăvară și a dus la blocarea traficului între Piața Presei Libere și Piața Charles de Gaulle. De asemenea, ne putem aminti de cele 400 de autobuze noi promise locuitorilor Capitalei.

Licitația anunțată cu sule și trâmbițe a fost ratată dintr-un viciu de procedură. Mai exact, subalternii Gabrielei Firea au omis să prelungească perioada de depunere a ofertelor. Amatorismul care plutește pe holurile Primăriei Capitalei nu are nicio scuză. În acest an de administrație social-democrată nu s-a reușit implementarea nici măcar a unui singur proiect notabil, de anvergură. Când în angajații tăi ai căutat mai degrabă fidelitate nemărginită decât competență desăvârșită, rezultatele erau, cumva, predictibile.

Însă transportul nu este singurul domeniu la care actuala administrație îl tratează cu amatorism. Gabriela Firea premiază cele mai frumoase balcoane în loc să reabiliteze clădirile istorice care stau să se dărâme. Cumpără un logo cu ajutorul căruia să facă reclamă orașului în loc să dezvolte proiecte care să atragă de la sine atenția asupra Capitalei României. Oferă vouchere pentru biciclete într-un oraș în care nu ai unde merge cu bicicleta. Îi adună la un loc pe oamenii străzii pentru a le oferi o masă caldă în fața camerelor de luat vederi, în loc să gândească și să implementeze strategii cu bătaie lungă.  Organizează concerte din bani publici la care cheamă trupe și soliști consacrați de 20-30 de ani, în loc să sprijine noua generație de artiști. Pune presiuni asupra instituțiilor publice din subordine, pentru a nu găzdui evenimente ostile „regimului” și amintesc aici doar exemplul proiectului dezvoltat de „Decât o revistă” și blocat fără niciun temei de șefii teatrului Odeon.

În lipsa oricărei realizări, actuala administrație se ascunde în spatele unei comunicări destul de eficiente, dacă stăm să ne uităm la procentele de simpatie de care se bucură încă Gabriela Firea. Însă și această comunicare mai gafează din când în când. Ultimul exemplu s-a petrecut nu mai departe de ziua de azi.

 

content-image

Pe pagina sa de Facebook, Gabi Firea îi îndeamnă pe internauți să semneze o petiție prin care să susțină relocarea la București a Agenției Europene pentru Medicamente. Însă petițiile ar trebui să fie o unealtă a societății civile, care nu are pârghiile politicului. Gabi Firea, de la înălțimea funcției de primar general, ar trebui să facă alte lucruri pentru a facilita această relocare. Însă proiectele valoroase necesită o muncă asiduă și un anumit grad de competență. E mult mai la îndemână de realizat o postare pe Facebook.

Însă realitatea dură este că atunci când Bucureștiul va pierde cursa pentru găzduirea Agenției Europene de Medicamente, nu va fi din cauza petiției care nu a strâns un număr suficient de semnături, ci din cauza lipsei de coerență și substanță în exercitarea actului administrativ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.